Actionarii Turism Felix (TUFE) au aprobat de principiu infiintarea unei firme care sa administreze noul complex hotelier Lotus Felixarium, intentionand totodata sa atraga 29,5 milioane lei de la investitorii interesati, a declarat Floriean Firea, directorul Turism Felix, citat de NewsIn.

"Turism Felix vrea, ca actionar majoritar, sa atraga investitori langa el, poate chiar dintre actionarii existenti ai TUFE, fara a utiliza o prima de emisiune, ci la valoarea rezultata dintr-un studiu de fezabilitate", a spus Firea.

Noua firma va fi controlata de Turism Felix in proportie de 50,25%, dupa ce compania va aduce un aport in natura de 29,8 milioane lei, reprezentand activele complexului. Turism Felix se asteapta sa atraga 29,5 milioane lei de la alti investitori, care ar urma sa detina in total 49,75% din firma.

Astfel, noua firma ar urma sa aiba un capital social de 59,3 milioane lei.

"Avantajul este ca va fi o societate inchisa si ar putea accesa fonduri structurale, deoarece Turism Felix poate folosi doar credite bancare, ceea ce ar dura o perioada mai mare de timp", a adaugat Floriean Firu.

Turism Felix a inceput lucrarile la complexul hotelier Lotus Felixarium in a doua jumatate a anului trecut, iar proiectul este aproape de finalizare, potrivit directorului companiei.

Centrul de agrement este construit pe locul fostului Hotel Felix, iar noul complex va avea atat bazine interioare, cat si exterioare.

Proiectul prevede, de asemenea, bazine cu apa termala, cu elemente de sauna, hidromasaj, jacuzzi, tobogane etc. Potrivit unei declaratii facute la sfarsitul anului trecut de Florian Serac, directorul general al societatii, complexul va fi unul dintre cele mai moderne din Europa de Est si este menit sa atraga clientii in Baile Felix si in extrasezon.

Compania hoteliera Turism Felix (TUFE) a inregistrat pierderi de 2,71 milioane lei in primele trei luni ale acestui an, cu 14% mai mici decat cele afisate in perioada similara a anului trecut, dupa ce societatea a reusit sa-si reduca usor cheltuielile. In primul trimestru al anului trecut, Turism Felix a avut pierderi de 3,17 milioane lei.

Turism Felix are un capital social de 49,61 milioane lei, impartit in 496,15 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul majoritar al companiei este SIF Transilvania (SIF3), cu o participatie de 63,2%. SIF Oltenia (SIF5) detine 16,86% din actiuni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Profitul operatorului hotelier Turism Felix, taiat la jumatate