Compania Petrom, controlata de grupul OMV din Austria, va majora de marti, 16 iunie, pretul de referinta al benzinelor cu 7 bani/litru si al motorinelor cu 6 bani/litru, masura fiind generata de cresterea cotatiilor internationale la benzina si motorina.

Astfel, benzina Premium fara plumb 10 ppm va fi 3,74 lei/litru, benzina Top Premium fara plumb 99+ va fi 4,07 lei/litru, iar sortimentele OMV Carrera 95 si OMV Carrera 100 vor costa 3,84 si respectiv 4,47 lei/litru.

Motorina Top Euro Diesel 5 va fi 3,61 lei, litrul de motorina OMV Sprint Diesel va costa 3,66 lei, sortimentul de motorina Euro Diesel 5 se va vinde cu 3,48 lei/litru, in timp ce motorina OMV Premium Diesel va fi 3,94 lei.

Preturile Petrom pot varia cu maximum +/-5% fata de preturile de referinta.

Petrom are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie. Compania exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania.

Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

OMV activeaza in 13 tari din Europa Centrala in domeniile de Rafinare si Marketing si in 19 tari pe cinci continente in domeniul de Explorare si Productie, Distributie gaze precum si Produse Chimice in 27 de tari pe cinci continente.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Auchan preia oficial magazinele Petrom