Firma de materiale de constructii Rigips Romania a devenit parte a grupului Saint-Gobain in urma achizitiei in toamna lui 2005 de catre francezi a grupului britanic BPB plc, grup de care apartinea si compania romaneasca.

Pe fondul dinamicii ridicate a industriei constructiilor, in ultimii ani, cifra de afaceri a Saint-Gobain Construction Products Romania, fosta Rigips Romania, a inregistrat in perioada 2005-2008 o crestere medie anuala de aproape 30%. In prezent compania are si trei unitati de productie – o cariera, o fabrica de ipsosuri si una de panouri de gips-carton, toate la Turda.

Saint-Gobain Construction Products Romania, fosta Rigips Romania, este prezenta pe piata romaneasca a materialelor de constructii din 1994, fiind lider de piata pe segmentul de ipsosuri si sisteme constructive pe baza de panouri de gips-carton. Circa 5% din cifra de afaceri reprezinta exporturi facute de cele trei unitati de productie de la Turda catre pietele din regiune – Serbia, Bulgaria, Ungaria si Republica Moldova. Compania are in prezent 280 de angajati.

Grupul francez Saint-Gobain este prezent in 59 de tari si are peste 200.000 de angajati, 20 de centre de cercetare-dezvoltare, sute de unitati de productie si vanzari de aproape 44 de miliarde de euro in 2008. In Romania, grupul Saint-Gobain opereaza prin intermediul a noua companii, care au impreuna circa 1.100 de angajati.