Verbund prin subsidiara sa de energie regenerabila, Austrian Renewable Power GmbH (ARP) , dezvolta un parc eolian de 200MW in localitatea Casimcea din judetul Tulcea, pe care il va inaugura in 2011, a declarat directorul general al ARP, Birgit Cserny.

"Proiectul este in stadiu de dezvoltare. Avem o parte din autorizatii. Potrivit planului initial, acest parc avea o capacitate de 150 MW si l-am extins la 200 MW. Proiectul este dezvoltat impreuna cu un partener roman, o companie foarte mare din Romania", a precizat directorul general al Austrian Renewable Power, potrivit NewsIn.

Birgit Cserny nu a putut estima la cat vor ajunge costurile acestui proiect, intrucat a scazut foarte mult pretul necesar pentru un megawatt instalat in centralele eoliene, dar a precizat ca oricum nu vor depasi 300-400 milioane euro.

Anul trecut, inainte de declansarea crizei mondiale, costul pe un megawatt instalat in centrale eoliene era de 1,7 milioane de euro, insa in prezent a ajuns la circa un milion euro/MW instalat.

Reprezentanti ai Verbund au participat la Conventia si Conferinta Anuala Eurelectric 2009, ce a avut loc luni si marti in Bucuresti, cu tema "Piete de electricitate 2050: Inteligente, Integrate, Carbon-Neutre".

Verbund este cel mai mare producator de energie electrica din Austria. Compania este totodata unul dintre cei mai mari producatori din sursa hidro, din Europa si are aproximativ 2.500 angajati. Verbund genereaza anual vanzari de peste 3 miliarde euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Verbund provizioneaza pierderi de 144 MIL. euro in Romania