Actionarii fostului producator de bere Bere Azuga SA (BEGY) au decis, intr-o sedinta din 15 iunie, concedierea colectiva a angajatilor, incetarea activitatii principale, respectiv fabricarea berii, si inlocuirea acesteia cu inchirierea si subinchirierea de imobile.
De asemenea, actionarii firmei au decis desfiintarea, incepand din 16 iunie, a cinci puncte de lucru, din care trei sunt situate in Azuga, unul in Campina si unul in Giurgiu.

O alta hotarare prevede concedierea colectiva a salariatilor companiei, "in conditiile Codului Muncii si prevederilor Contractului Colectiv de Munca, incepand cu data de 15 august 2009". In urma deciziei, urmeaza sa fie concediati 160 de salariati.

In 14 mai, presedintele Ursus Breweries, Stephan Weber, declara ca angajatii fabricii de bere Azuga vor intra in somaj tehnic si vor primi pachete salariale compensatorii in functie de vechime, sumele incasate fiind cuprinse intre 10 si 20 de salarii. Productia fabricii de bere Azuga fost mutata la celelalte unitati ale grupului.

Ursus Breweries, subsidiara romaneasca a SABMiller plc, este actionarul majoritar al Bere Azuga SA, cu 70,56% din actiuni, pachet preluat la inceputul acestui an de pe piata Rasdaq, pentru 7,15 milioane euro. Firma Rombas Trans International SRL este al doilea actionar al Bere Azuga, cu o participatie de circa 21,36%.

Ursus Breweries a anuntat, in mai, ca va relansa in acest an berea Azuga, brand pe care l-a preluat odata cu firma.

Bere Azuga a afisat pentru primul trimestru al acestui an pierderi de 7 milioane lei, mai mici cu 28% fata de cele din primele trei luni din 2008, pe fondul scaderii cifrei de afaceri cu 87%, la 3,6 milioane lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri