Grupul BGS, controlat de familia Oprea, a demarat procedurile de listare pe NASDAQ ( Bursa de la New York) unde urmeaza sa fie tranzactionat un pachet de 30% din actiuni.

De asemenea, BGS investeste aproximativ 5 milioane de dolari in achizitionarea si dezvoltarea, sub nume propriu, a unei companii de securitate din Statele Unite ale Americii.

De la inceputul acestui an, conducerea BGS a facut investitii de aproximativ 2,5 milioane de euro. Astfel, au fost achizitionate 66 de masini de interventie 4x4 Hummer H3 si Dodge Nitro, si au fost angajati 300 de oameni.

Cea mai recenta investitie a fost realizata la Timisoara care se ridica la valoarea de 500.000 de euro consta intr-un dispecerat si un departament tehnic, 150 de agenti, 6 echipaje de interventie rapida si doua unitati canine.

La nivelul anului 2008 BGS a inregistrat o cifra de afaceri de 22 milioane de euro prin Divizia de securitate si 1,7 milioane de euro prin Divizia medicala.

De asemenea in cadrul Grupului BGS mai functioneaza Asociatia non-profit dentru Dezastre si Calamitati, formata din voluntari care actioneaza gratuit in zonele afectate de inundatii, inzapeziri sau pentru cautarea copiilor disparuti.

BGS, companie cu capital 100% romanesc, detinuta de de Bogdan Oprea 80%, Costin Oprea 10% si Daniel Oprea 10%, a fost fondata in 1994.

O piata de 500 mil. euro


Piata serviciilor de paza si securitate s-a ridicat anul trecut la circa 2 miliarde de lei (543 mil. euro), in crestere cu peste 17% fata de 2008, potrivit estimarilor facute de reprezentantii Patronatului Societatilor de Securitate din Romania (PSS).

“Estimez ca valoarea cifrei de afaceri a firmelor de pe piata serviciilor de paza din s-a apropiat de valoarea de 2 miliarde de lei, fata de 1,7 miliarde de lei, cat a fost in 2007”, spune Ion Popescu, presedintele PSS.

Piata va creste cu doar 2-5% in acest an, din cauza crizei financiare care i-a fortat foarte multi dintre clientii firmelor de paza sa restranga numarul de agenti. “Exista foarte multi beneficiari din industrie sau productie care au decis sa restructureze numarul de posturi, fara a renunta total la paza. In continuare insa vor functiona foarte bine serviciile de paza destinate locuintelor”, mentioneaza Popescu.

In Romania exista circa 1.100 de firme de securitate, 90 dintre acestea fiind afiliate la PSS. De asemenea, 75% dintre firme au sub 50 de angajati, in vreme ce marile firme ajung la peste 3.000 de angajati. “O firma de dimensiuni medii are 300-500 de angajati. Din cadrul patronatului fac parte cu precadere cele mai mari firme de pe piata, cei 90 de membri reprezentant din punct de vedere al numarului de angajati, 40% din sector”, afirma Popescu.

Cititi si insemnarea lui Tony Romani, bancheri de investitii pe Wall Street: Mirajul pietelor de capital straine

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Revolut le face competitie brokerilor romani care vand bursa americana