Compania polonezo-americana Can-Pack inaugureaza astazi fabrica de ambalaje din aluminiu pentru bere construita in Bucuresti, investitie care se ridica la aproximativ 45 de milioane de euro, a declarat Wieslaw Smulski, presedintele Can-Pack Polonia. äAceasta fabrica este singura de acest tip din Balcani si a doua din Europa de Est, dupa Poloniaô, a spus Smulski. Fabrica va avea o capacitate de productie de 1.700 de doze pe minut si va produce cutii din aluminiu pentru bere cu o capacitate de 0,5 de litri. In timp, in faza a doua a investitiei, capacitatea va creste la 2.800 de cutii pe minut.

äRomania este o piata in dezvoltare pentru fabricarea ambalajelor de aluminiu si ofera perspective bune pentru producatoriô, a precizat Smulski. In ceea ce priveste materiile prime utilizate la fabricarea ambalajelor, o parte dintre acestea - cum ar fi placile de aluminiu, vopsele si lacuri - vor fi importate, dar compania intentioneaza sa cumpere din Romania piese de schimb, ambalaje si servicii de transport. äPonderea substantiala a materialelor importate pentru productie va fi contrabalansata de valoarea mare a vanzarilor de la export. Can-Pack va furniza ambalaje de aluminiu atat pietei interne, cat si celei externe. Estimativ, circa 50% din productie va merge la exportô, a specificat Smulski.

Principalii clienti din Romania sunt companiile multinationale Brau Union Romania, Compania de Bere Romania, Interbrew Efes Brewery si United Romanian Breweries Bereprod. Oficialul companiei a preconizat ca valoarea anuala a vanzarilor va ajunge pana la sfarsitul anului 2007 la 45 de milioane de euro. Ca urmare, capacitatea de productie este de asteptat sa creasca prin noi investitii in valoare de 30 de milioane de euro. Dupa suplimentarea capacitatii de productie, Smulski estimeaza ca vanzarile anuale se vor ridica la 100 de milioane de euro.

Can-Pack mai detine in Romania, prin intermediul subsidiarei Pol-Am-Pack, fabrica de ambalaje metalice pentru alimente Amep-Pack Tecuci, al carui pachet majoritar l-a preluat de la fostul Fond al Proprietatii de Stat in anul 1998. Compania Can-Pack SA este o firma creata pe baza unui parteneriat polonezo-american, cu sediul in Polonia si face parte din gupul F&P Holding din Statele Unite ale Americii.
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea Companii »


Setari Cookie-uri