Conducerea Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO) a decis sa amane cu o luna disponibilizarea celor 600 de angajati care se apropie de pensionare, din cauza ca Guvernul nu a modificat inca prevederile Ordonantei 116 din 2006, si nu poate fi aplicat inca programul de pre-pensionare.

Directorul general al SNLO, Daniel Burlan, a afirmat ca a decalat programul de concedieri pana la 1 august.
"Decizia de aprobare a OUG 116/2006 trebuia luata in sedinta de miercuri, dar s-a amanat aprobarea finala pentru viitoarea sedinta de Guvern, care are loc aproape de sfarsitul lunii. Acestea fiind conditiile, nu mai putem sa aplicam programul de pre-pensionare de la 1 iulie si suntem nevoiti sa il amanam pana la 1 august. In prezent ortacii sunt in somaj tehnic si vor reveni la lucru la data de 15 iulie“.

Acesta a mai spus ca dupa inceperea serviciului, ortacii isi vor pregati dosarele de pre-pensionare.
SNLO anuntase ca, de la 1 iulie, va concedia 600 de angajati care indeplinesc toate conditiile pentru a se incadra in programul de pre-pensionare care trebuia aplicat inca de la inceputul lunii mai. Potrivit conducerii SNLO, dar si reprezentantilor Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Gorj, modificarea OUG 116/2006 nu a fost aprobata, facand imposibila concedierea colectiva a minerilor, informeaza NewsIn.

„Momentan nu am primit de la SNLO nicio notificare, dar OUG 116/2006 nu a fost inca aprobata si astfel, concedierea angajatilor nu este avantajoasa. Vor astepta aprobarea“, a declarat Ana Maria Niculescu, purtator de cuvant al AJOFM Gorj.

Peste 80% dintre cei aproximativ 9.000 de angajati ai Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO) au intrat in somaj tehnic timp de o luna, incepand de luni, primind 75% din salariu de baza brut. In perioada 15 iunie – 15 iulie, SNLO va livra carbune catre beneficiari din stocurile existente deja, depozitele societatii fiind pline inca de iarna trecuta. Principalii beneficiari ai SNLO sunt cele doua complexuri energetice din Gorj, de la Turceni si Rovinari, dar si RAAN Drobeta Turnu-Severin.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si