Conducerea combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) a decis trimiterea in somaj tehnic a unei parti dintre angajati, din 22 iunie, pentru reducerea cheltuielilor, in contextul in care compania nu are bani pentru achizitionarea de materii prime, a anuntat societatea.
"Oltchim intampina dificultati in functionare la capacitate a instalatiilor, cu implicatii negative in rezultatele economico-financiare si asigurarea lichiditatilor necesare platii furnizorilor si a salariilor", se arata in comunicatul Oltchim transmis Bursei.

In prezent, activitatea Oltchim este redusa la 40% din capacitatea de productie, in conditiile in care o parte dintre instalatii sunt oprite din cauza lipsei materiilor prime de baza, etilena si propilena, potrivit NewsIn.

Astfel, conducerea companiei a hotarat sa trimita in somaj tehnic salariatii din instalatiile oprite partial sau total, dar si din cadrul serviciilor functionale, proportional cu activitatea de productie.

"In functie de conditiile economico-financiare se va analiza lunar posibilitatea incetarii sau prelungirii acestei masuri, precum si numarul angajatilor carora li se va suspenda contractul de munca", spun reprezentantii companiei.

La inceputul lunii, Executivul a adoptat un memorandum privind obtinerea acordului Comisiei Europene pentru acordarea unei garantii guvernamentale de 49 milioane euro pentru Oltchim, pentru salvarea companiei si gasirea de solutii pentru continuarea activitatii.

La sfarsitul lunii trecute, aproximativ 2.000 de salariati ai combinatului au protestat reclamand neacordarea garantiilor de stat promise.

"Presedintele Traian Basescu, ministrul de Finante si (cel n.r.) al Economiei au promis, pe rand, ca nu ne vom pierde locurile de munca si vom obtine, cu acordul UE, un credit garantat de stat de 100 milioane euro. Prin aceste actiuni de protest ii atentionam ca a venit vremea sa se tina de cuvant", declara Mihai Diculoiu, liderul sindicalistilor de la Oltchim.

Combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea a inregistrat pierderi de 28,1 milioane lei in primele trei luni ale acestui an, de aproape opt ori mai mari decat cele din intervalul echivalent al anului trecut, care se cifrau la 3,64 milioane lei.

Afacerile companiei s-au redus cu 39% in intervalul ianuarie-martie 2009, la 284,6 milioane lei (66,8 milioane euro), comparativ cu nivelul afisat in primele trei luni ale anului trecut, de 467,48 milioane lei.

Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pe 2009, combinatul estimeaza ca va avea pierderi de 151,79 milioane lei in acest an, ca urmare a comprimarii cifrei de afaceri cu 10%. Anul trecut, Oltchim a raportat pierderi de 234 milioane lei (63,59 milioane euro).

Compania are un capital social de 34,3 milioane lei, divizat in 343,02 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. In structura actionariatului Oltchim, Ministerul Economiei detine 54,79% din capital, iar grupul german PCC SE controleaza peste 12,15%.

Oltchim are o valoare de piata de 104,62 milioane lei (24,78 milioane euro), potrivit cotatiei de 0,305 lei/actiune, stabilita in sedinta Bursei. Titlurile Oltchim se tranzactioneaza la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul OLT.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri