Rompetrol Rafinare (RRC), companie a grupului Rompetrol condus de Dinu Patriciu,, vrea sa majoreze capitalurile sociale ale diviziilor sale, Rompetrol Petrochemicals si Rompetrol Downstream, cu 253,38 milioane lei, respectiv 630 milioane lei, a anuntat societatea.

Potrivit Rompetrol Rafinare, majorarile de capital ar putea fi realizate prin emisiunea de parti sociale care ii vor fi oferite prin compensarea creantelor pe care compania le are asupra celor doua divizii ale grupului Rompetrol. Rompetrol Downstream SRL este divizia de retail a grupului, in timp ce Rompetrol Petrochemicals cea de petrochimie.

Rompetrol Downstream a finalizat la inceputul lunii aprilie primul centru de comanda si monitorizare a statiilor de alimentare carburanti din Romania, iar valoarea totala a investitiei este de peste 16,3 milioane de dolari, potrivit unui comunicat al companiei. Rompetrol Downstream opereaza pe plan intern peste 450 de benzinarii si sapte depozite de carburanti, potrivit NewsIn.

Rompetrol Rafinare a inregistrat pierderi de 291,9 milioane lei (68,42 milioane euro) in primele trei luni ale acestui an, de 8,5 ori mai mari decat cele afisate in aceeasi perioada a anului trecut, care s-au cifrat la 34,32 milioane lei.

Operatorul rafinariei Petromidia se asteapta la pierderi nete de 37,08 milioane dolari in acest an, in scadere de cinci ori fata de 2008, in timp ce afacerile s-ar putea injumatati, arata bugetul votat anterior de actionari in AGA.

Compania are un capital social de 2,11 miliarde lei, divizat in 21,1 miliarde de titluri, cu valoarea nominala de 0,10 lei. Grupul Rompetrol, detinut de KazMunaiGaz, controleaza direct si indirect 75,32% din actiunile Rompetrol Rafinare .

Actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) au incheiat sedinta de vineri la cotatia de 0,044 lei, nivel la care capitalizarea companiei este de 928,36 milioane lei (220 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
O noua statie de carburanti Rompetrol a fost inaugurata luna aceasta