Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani va fi monitorizata de o comisie a Ministerului Economiei, iar luni directorul general al companiei va afla daca mai ramane in functie, a declarat, la Petrosani, ministrul Adriean Videanu.

Ministrul Economiei s-a intalnit vineri cu membrii Consiliului de Administratie al CNH, dar si cu liderii sindicali si s-a declarat nemultumit de managementul actualului director al companiei. Sindicatele, cat si oficiali din conducerea companiei, au afirmat ca in luna august este posibil ca minerii sa nu-si mai primeasca salariile, din cauza lipsei de lichiditati, potrivit NewsIn.

"Asupra conducerii executive a CNH vom lua luni o decizie. Nu sunt multumit de faptul ca s-a asteptat mult prea mult, mai ales intr-o situatie de criza. Un manager trebuie sa gaseasca solutii sa constate si, din pacate, aici, la CNH, trebuie mai multa dinamicitate, mai multa implicare. Sper ca de luni sa intram in normalitate”, a declarat ministrul.

Ministrul a anuntat ca va mai face in luna iulie o vizita in Valea Jiului, impreuna cu ministrul Finantelor, pentru a gasi „cele mai bune solutii pentru demararea programului investitional care sa duca la cresterea productivitatii CNH”.

In ceea ce priveste lipsa bugetului de venituri si cheltuieli al companiei pentru anul 2009 - motivul principal pentru lipsa programului investitional, potrivit sindicatelor - ministrul Economiei sustine de vina sunt unele dispute dintre ministerul pe care il conduce si cel de Finante.

Faptul ca CNH Petrosani nu are inca un buget de venituri si cheltuieli pe acest an a dus la imposibilitatea incheierii unui nou contract colectiv de munca, in prezent activitatea desfasurandu-se in baza prevederilor din documentul incheiat in anul 2008, care a expirat in luna aprilie. Lunar, contractul este prelungit prin acte aditionale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si