Reprezentantii companiei spun ca aceasta diferenta a profitului net este cauzata de faptul ca, in 2008, compania a demarat lucrari de investitii si reparatii capitale, iar aceste reparatii capitale sunt suportate din cheltuielile de exploatare, potrivit NewsIn.

De asemenea, profitul net al companiei a fost afectat de constituirea unui provizion in valoare de 36,6 milioane lei pentru un numar de 1.009.711 de certificate de emisie de gaze cu efect de sera, potrivit portalului companiei.

Totodata, in 2008, Complexul Energetic Rovinari a produs o cantitate de 5.937.029 MWh energie electrica, in usoara crestere fata de energia electrica produsa in 2007, de 5.897.182 MWh.

Complexul Energetic Rovinari este producator de energie electrica si termica, pe baza de lignit, si a fost infiintat la 1 aprilie 2004. Termocentrala Rovinari are o putere instalata de 1.320MW. Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei.

Cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind, dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica, producatorii celei mai ieftine energii din tara.