Reprezentantii unei companii producatoare de materiale de constructii din China au sosit la Targu-Jiu, la sediul Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO), pentru a discuta despre o investitie de 28 de milioane de euro la Motru, in doua fabrici de caramida.
Membrii delegatiei din China au prezentat pe larg proiectul care vizeaza realizarea a doua fabrici de caramida ecologica la Motru, ceea ce va insemna peste 250 de locuri de munca. In fabrici va fi folosita cenusa rezultata dupa arderea carbunelui, in cadrul unui proces de fabricatie complet ecologic, informeaza NewsIn.

"Este vorba despre o investiti de 28 de milioane de euro, pentru infiintarea a doua fabrici de caramida ecologica. Vor sa creeze 250 de locuri de munca in cele doua fabrici. Substanta rezultata in urma arderii carbunelui ar urma sa devina materia prima in fabricarea acestor caramizi”, a spus Claudiu Preoteasa, vicepresedinte al Agentiei Nationale pentru Investitii Straine.

Potrivit acestuia, locatia aleasa de investitori este in municipiul Motru, in apropierea fostei cariere miniere Rosiuta. De terenul respectiv, chinezii se intereseaza de aproape doi ani. Investitorii nu au dat nicio declaratie in legatura proiectul, insa vor reveni in luna iulie in Gorj, pentru continuarea discutiilor.

Conducerea Consiliului Judetean Gorj le-a promis tot sprijiul pentru realizarea acestei investitii benefice pentru economia judetului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri