Specialistii Centrului de Afaceri de la Giurgiu vor oferi consiliere pentru inceperea unei afaceri, dar si pentru intocmirea unui proiect privind accesarea fondurilor europene. De asemenea, vor media intalniri intre oameni de afaceri din Giurgiu si Ruse, dar vor fi organizate seminarii si conferinte pentru afaceristii din cele doua zone.

Presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Dumitru Beianu, le-a sugerat intreprinzatorilor sa apeleze la serviciile centrului, cu atat mai mult cu cat sunt gratuite. "De azi, Consiliul Judetean este in contact direct cu mediul de afaceri din Romania si Bulgaria, in ceea ce priveste judetul Giurgiu sunt foarte putine firme care au accesat fonduri europene. Ii rog pe micii intreprinzatori din judet, din afara lui si din Ruse, sa intre in contact cu toate serviciile gratuite ale centrului”, a spus Beianu, potrivit NewsIn.

Invitat sa ia cuvantul, reprezentantul Prefecturii Ruse, Strahil Carapceanski, a spus ca parteneriatele intre afaceristii din cele doua zone pot ajuta la diminuarea efectelor crizei economice.

"Dezvoltarea durabila in Euroregiunea Giurgiu-Ruse este importanta nu doar pentru autoritati, ci si in domeniul afacerilor. Intensificarea cooperarii si consolidarea schimbului intre firme reprezinta o puternica sursa economica, pentru cresterea conditiilor, pentru un nivel de trai mai ridicat. Centrul este un raspuns modern la provocarile crizei economice mondiale”, a spus Carapceanski.

La randul sau, directorul Consiliului Director al Biroului de Cooperare Transfrontaliera Calarasi, Liviu Musat, a felicitat administratiile din Giurgiu si Ruse pentru proiectele cu fonduri europene depuse impreuna.

"Oamenii de pe aceste doua maluri ale Dunarii ne-au demonstrat ca poate fi proiectat un viitor comun al Romaniei si Bulgariei, iar centrul de afaceri este elocvent in acest sens. Daca azi, in vremuri chinuite financiar, cele mai multe dintre autoritatile locale se gandesc cum sa dramuiasca micile resurse, in ceea ce priveste administratiile din Giurgiu si Ruse vad mai departe vad dezvoltarea economica a zonei. Este un exemplu pe care trebuie sa-l popularizam in alte zone ale tarii”, a precizat Musat.

Consiliul Judetean Giurgiu a implementat proiectul Centrul de Afaceri Transfrontalier „Danubius”, in parteneriat cu Centrul pentru sprijin in afaceri pentru IMM-uri, Ruse (Bulgaria), cu finantatre prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania- Bulgaria- Phare, CBC 2005.

Bugetul total al proiectului este de 389.850 euro, din care fonduri europene 349.850 de euro, iar contributia Consiliului Judetean Giurgiu este de 40.000 euro.

Odata cu Centrul de Afaceri de la Giurgiu a fost creat si portalul www.afaceri.giurgiu-ruse.ro.