Actionarii producatorului de medicamente Antibiotice Iasi (ATB) au acceptat revocarea Magdalenei Badulescu din conducere si l-au ales prin vot secret pe Alexandru Rafila in functia de administrator, potrivit hotararilor luate in adunarea generala.

De asemenea, actionarii Antibiotice au aprobat si modificarea actul constitutiv, ca urmare a transferului pachetului majoritar de actiuni de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) la Ministerul Sanatatii, in urma unei hotarari de Guvern, potrivit NewsIn.

In acelasi timp, s-a aprobat si bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2009, precum si prelungirea unei linii de credit 9 milioane euro pentru inca un an, care este garantata de ipoteci imobiliare de 49,12 milioane lei.

Antibiotice mizeaza in acest an pe un profit net de 12,68 milioane lei, la o cifra de afaceri de 225 milioane lei.

Profitul net al companiei a crescut cu 50% in primele trei luni, la 10,56 milioane lei (2,47 milioane euro), aproape de nivelul prevazut pentru tot anul 2009, iar afacerile companiei au avansat cu 19%, pana la 57,65 milioane lei (13,51 milioane euro).

Dinamica pozitiva a profitului a fost rezultatul unui plan de reducere a costurilor, dar si ajustarii pe plus a preturilor la unele medicamente din perspectiva cursului de schimb, incepand cu luna februarie.

Antibiotice Iasi are un capital social de 45,49 milioane lei, divizat in 454,9 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul majoritar al companiei va deveni Ministerul Sanatatii cu o detinere de 53,02%, in timp ce SIF Oltenia (SIF5) detine 10,10%.

Actiunile Antibiotice au incheiat sedinta de miercuri a Bursei la pretul de 0,6850 lei pe titlu, nivel la care capitalizarea companiei este 311,60 milioane lei (73,66 milioane euro). Titlurile Antibiotice Iasi se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori, sub simbolul ATB.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Antibiotice Iasi, profit net de 22,3 milioane lei, in crestere cu 11%