Compania ArcelorMittal Construction (AMC) Romania, divizia producatoare de materiale de constructii a grupului Arcelor Mittal, a lansat pe piata locala o casa pe structura metalica, al carei pret la cheie este de 400 euro/metru patrat.
Astfel, modelul de locuinta prezentat de AMC, cu o suprafata de 220 de metri patrati, costa 88.000 de euro, cu doar 2.000 de euro mai mult decat un apartament de doua camere cu o suprafata de 45 de metri patrati din zona Sala Palatului, prezent in oferta mangazinuldecase.ro. Pretul locuintelor nu include costul terenului si al bransamentelor.

Locuintele pe structura metalica din oferta AMC vor avea suprafete de 80-250 de metri patrati si sunt destinate dezvoltatorilor. “Pana in prezent, am livrat doua case pe structura metalica, dar am semnat contracte pentru un total de 12 locuinte”, spune Marian Pirvu, directorul general al companiei.

El adauga ca AMC Romania nu si-a stabilit o tinta de vanzare pentru 2009, mentionand insa ca daca ar reusi sa vanda 30 de case in acest an ar fi multumit.

Constructia unei case dureaza circa opt saptamani, potrivit lui Parvu. “Am decis sa lansam o astfel de solutie de locuit acum pentru ca este o perioada in care toate lumea se uita la bani, iar pretul pe care il cerem este unul scazut. Totodata, locuintele noastre pot fi si o solutie pentru programul Prima Casa”, spune Pirvu.

Cu toate acestea, oficialul AMC Romania considera ca programul "Prima Casa" va produce efecte pe piata constructiilor abia de anul viitor, deoarece sezonul constructiilor este deja la jumatate, in timp ce detaliile privind Prima Casa nu sunt deocamdata destul de clare.

AMC Romania are trei divizii, Arclad (producator de panouri termoizolante si table cutate), Arval (solutii pentru constructii) si Armat (producator de tigla metalica si jgheaburi). Din totalul afacerilor AMC pe 2008, respectiv 24 milioane de euro, Arclad a realizat 11 milioane de euro, Arval - 8 milioane de euro, iar Armat - 5 milioane de euro.

Compania detine doua unitati de productie in Bucuresti si Iasi, cu o capacitate instalata de productie de peste 1,5 milioane de metri patrati de tigla metalica, 2 milioane de metri patrati de tabla si 2 milioane de panouri.

Investitiile in cele doua unitati, care au devenit functionale la sfarsitul lui 2007, respectiv jumatatea lui 2008, au depasit 2 milioane de euro.

Printre competitorii AMC pe piata de constructii metalice se numara Lindab Romania, Ruukki Romania sau Megraprofil.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri