"Se aproba fuziunea de principiu intre S.C. Altex Romania S.R.L, in calitate de societate absorbanta, si S.C Cometex S.A, in calitate de societate absorbita, cu sediul social in Suceava.[...] Se imputerniceste consiliul de administratie al S.C. Altex S.R.L sa intocmeasca proiectul de fuziune", se arata in documentul publicat in Monitorul Oficial.

Conducerea Cometex anunta la sfarsitul lunii aprilie 2009 ca propune aprobarea de principiu a fuziunii cu actionarul majoritar, Altex Romania, caz in care societatea ar putea fi retrasa de la tranzactionare, potrivit NewsIn.

Firma din domeniul imobiliar Cometex Suceava este controlata de Altex Romania, care detine 96,87% din actiuni, in urma unei oferte publice de preluare din mai 2005.

Conducerea Cometex Suceava (COXE), divizia imobiliara a grupului Altex, a anuntat recent ca vrea sa garanteze credite de peste 11 milioane euro contractate de actionarul majoritar si sa fuzioneze cu acesta, fiind convocata pentru aprobarea acestor propuneri o adunare generala. De asemenea, actionarii Cometex vor fi consultati cu privire la doua credite contractate de Altex de la Banca Comerciala Romana, cu o valoare de 8 milioane euro, respectiv 13,2 milioane lei.

Divizia imobiliara a grupului Altex a incheiat anul 2008 cu un profit net de 5,13 milioane lei (1,39 milioane euro), de circa patru ori mai mic fata de 2007, in vreme ce afacerile s-au comprimat cu 79%.

Actiunile Cometex se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul COXE. Firma are un capital social de 932.832 lei, divizat in 373.133 de actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei.

Cometex are o valoare de piata de 14,59 milioane lei (3,47 milioane euro), aferenta cotatiei de 39,10 lei/actiune, stabilita in sedinta bursiera din 17 februarie.

Altex Romania este actionar majoritar in urmatoarele companii: Complet Electro Serv - compania producatoare de echipamente IT, Cometex SA – compania de real-estate. Din grupul Altex mai face parte si compania de credite de consum Credex, unde 30% din actiuni sunt detinute de Raiffeisen Bank.