Companie specializata in extragerea pietrei Lafarge Agregate si Betoane (AGEM) imprumuta 100 milioane lei (24 mil. euro) de la actionarul majoritar, Lafarge Ciment Romania, contractul incheiat fiind valabil pentru un an, potrivit deciziei luate de consiliul de administratie al companiei.

Astfel, Lafarge Agregate si Betoane va plati o dobanda la nivelul ratei de referinta a BNR, valabila pentru ultima luna din fiecare trimestru. Imprumutul nu va fi garantat.

Compania a inregistrat in primul trimestru al anului pierderi de 5,01 milioane lei (1,17 milioane euro), in conditiile scaderii cifrei de afaceri cu peste 42% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Primele trei luni ale anului au adus companiei specializate in extragerea pietrei o scadere a cifrei de afaceri de 14,62 milioane lei (3,43 milioane euro), in scadere cu 42% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand afacerile companiei erau de peste 25,32 milioane lei.

Lafarge Agregate si Betoane va acorda in acest an un dividend brut de 2,42 lei/actiune, in usoara crestere fata de 2008.

Actiunile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq sub simbolul AGEM, iar capital social este de 15 milioane lei, divizat in 6 milioane actiuni, cu valoarea nominala de 2,50 lei. Lafarge Ciment Romania este actionarul principal al companiei, cu o detinere de 84,63%, iar SIF Muntenia (SIF4) are o participatie de 10,32%.

Compania are o capitalizare de 84 milioane lei (19,93 milioane euro), conform cotatiei de 14 lei, stabilita in sedinta bursiera de joi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si