Grupul de firme Interagro estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de circa 700 de milioane de euro, mai putin cu 30% fata de anul precedent, din cauza scaderii pretului ingrasamintelor chimice la nivel mondial, a declarat proprietarul grupului, Ioan Niculae.
"Din punct de vedere al cantitatii vom produce aproape la fel ca anul trecut. Problema este insa scaderea pretului la ingrasaminte chimice la nivel mondial, ceea ce ne va reduce veniturile. In plus, agricultura va reprezenta circa 20% din totalul afacerilor InterAgro. Aproape toate tarile din lume au gasit finantari pentru achizitia de ingrasaminte chimice. La alimentatie nu renunta nimeni”, a declarat Ioan Niculae, citat de NewsIn.

De asemenea, acesta a mai spus ca a fost redeschis combinatul Viromet, iar angajarile pentru aceasta locatie vor incepe in curand, in timp ce pentru Nitroporos Fagaras activitatea va fi reluata incepand cu 1 iulie 2009, urmand a se face noi angajari.

"In urmatoarea perioada numarul angajarilor va creste pentru ca vom reporni partea de ingrasaminte chimice complexe, care a fost oprita in ultimii ani din cauza lipsei unei politici agricole eficiente. In total, pe combinate vom angaja circa 1.000 de oameni anul acesta, iar pe partea de produse agricole, in care e inclusa si productia de bioetanol, vor mai fi angajate 350 persoane. Numarul total va fi la final de aproape 8.000 de angajati pentru partea de combinate chimice”, a afirmat presedintele Interagro.

Tototdata, acesta a precizat ca nu crede ca guvernul are un plan eficient pentru acest an de criza. "Daca nu va fi facut un plan national de actiune pe acest segment, nu cred ca exista sanse de redresare. In acest moment de criza, fara precedent in ultimii 60 de ani, trebuie un plan national, al intregului guvern, bine pus la punct. Stiu agricultori care nu vor scoate nici semintele puse in toamna trecuta", a explicat Niculae.

Presedintele grupului Interagro declara la inceputul anului ca va face o notificare catre autoritati, conform careia va disponibiliza aproximativ 6.700 de salariati din cele sase unitati chimice pe care compania le-a inchis, in urma deciziei autoritatilor de a nu mai acorda subventii producatorilor agricoli la achizitia de ingrasaminte chimice. Cei aproximativ 6.700 de angajati au fost trimisi acasa, insa, Niculae a declarat ca toti angajatii s-au intors la munca.

Grupul Interagro, detinut de Ioan Niculae, controleaza combinatele Amonil Slobozia, Nitroporos Fagaras, Viromet Victoria, Sofert Amurco Bacau, Azochim Savinesti si Donawchem Turnu Magurele.

Compania a fost infiintata in anul 1994 si are ca domenii de activitate cultura cerealelor si a plantelor tehnice, dar si comertul exterior, precum exportul de ingrasaminte chimice pentru agricultura.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri