Lars Ramneborn este noul director general al filialei locale a producatorului ceh Zentiva, acesta inlocuindu-l la sefia companiei farmaceutice pe Dragos Damian, conform unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
Dragos Damian (foto), care anterior a ocupat functia de director executiv al Terapia Ranbaxy, a fost numit director general al companiei farmaceutice Zentiva la data de 1 aprilie 2008.

Ramneborn, nascut la 27 martie 1963, a ocupat pana in prezent functia de vicepresedinte pentru comert in cadrul grupului Zentiva. Acesta este si membru al Consiliului de Administratie al Companiei Zentiva N.V.

Anterior a lucrat in domeniul desfacerii si marketingului pentru societatile Astra-Zeneca si Glaxo din Suedia si pentru AstraZeneca si IVAX din Europa Centrala si de Est.

Profitul net al producatorului local de medicamente Zentiva (fost Sicomed) a crescut de peste 5 ori in 2008, pana la 23,18 mil. lei (6,3 mil. euro), conform datelor financiare ale companiei.

Cifra de afaceri a companiei, pe activitatea de productie, a urcat anul trecut cu 12,6%, pana la 218,5 mil. lei (59,37 mil. euro).

Vanzarile companiei, care includ pe langa productie si importurile, au crescut in lei cu 20,1% fata de 2007, au anuntat reprezentantii companiei.

La sfarsitul anului 2005, grupul farmaceutic Zentiva a achizitionat compania Sicomed Bucuresti, in cadrul uneia dintre cele mai mari tranzactii de pe piata.

La sfarsitul lui februarie producatorul francez de medicamente Sanofi-Aventis a achizitionat 94% din actiunile grupului ceh Zentiva pentru 2 miliarde dolari.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri