"Acum doua saptamani comisia interministeriala de la Eximbank a aprobat acordarea unei garantii de 46 milioane euro societatii Oltchim pentru achizitionarea diviziei de petrochimie de la rafinaria Arpechim a companiei Petrom", a spus Mircea Ursache, conform NewsIn.

Acesta a mai spus ca din informatiile pe care le detine, datoriile Oltchim catre Petrom se ridica la aproximativ 26 milioane euro si s-a stabilit tranzactia pentru achiozitionarea diviziei de petrochimie a Arpechim sa se negocieze direct intre cele doua parti fara interventia statului.

De asemenea, presedintele AVAS a mai spus ca se asteapta ca aceasta tranzactie sa se finalizeze in acest an. Mircea Ursache, referindu-se la alte solicitari de garantii, a spus ca solicitarile companiilor Ford si Renault, pentru investitia de la Titu, inca se afla in analiza.

Actionarii combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) au anuntat saptamana trecuta ca se se vor intalni pe 24 iulie pentru a discuta contractarea unui credit de 70 milioane euro, in scopul achizitionarii petrochimiei de la Arpechim si pentru finantarea activitatii. Daca actionarii vor aproba masura, Oltchim va contracta creditul pe sase ani, cu o perioada de gratie de un an, pentru finantarea activitatii de petrochimie de la Petrom, precum si pentru revizia si repornirea acesteia.