Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a emis la 1 iulie ordinul de numire in functia de director general al celui mai mare producator de energie electrica din tara, Hidroelectrica, pentru Mihai David Ciprian, se arata intr-un comunicat emis pe portalul ministerului. Mihai David Ciprian il inlocuieste in functie pe Traian Oprea.
Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie electrica si servicii tehnologice de sistem din Romania.

Compania a acoperit anul trecut 26% din productia de energie electrica a tarii si foloseste ca sursa regenerabila de energie apa. Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, si are peste 5.000 angajati. Hidroelectrica administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de peste 6.300 MW.

De la inceputul anului, ministrul Adriean Videanu a inlocuit din functie mai multi directori, la companii, societati sau regii al caror actionar majoritar este ministerul: Nuclearelectrica, Electrica, Transelectrica, Romgaz, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), la complexurile energetice din Oltenia, la Regia Autonoma de Activitati Nucleare (RAAN), Cupru Min Abrud, Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani, Moldomin Moldova Noua, Electrica Serv si Econord Baia Mare, la Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat (ISCIR), Agentia Romana pentru Conservarea Energiei (ARCE), Societatea Nationala a Sarii, Compania Nationala a Uraniului si la Societatea Nationala a Apelor Minerale (SNAM), Agentia Nationala pentru Deseuri Radioactive (ANDRAD).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri