Alexander Cernak, presedintele consiliului de administratie al companiei farmaceutice Zentiva Romania (SCD), a demisionat din functie, urmand ca ceilalti membri ai conducerii sa aleagă un nou administrator provizoriu.

Decizia a intrat in vigoare de miercuri (1 iulie). Alexander Cernak a fost numit la conducerea consiliului Zentiva la inceputul anului 2007, cand a ocupat functia de presedinte interimar.

Anuntul vine la cateva zile dupa decizia lui Dragos Damian de a demisiona din functia de director general al companiei farmaceutice.

Zentiva Romania a fost constituita pe bazele Uzinei de Medicamente Bucuresti, infiintata in anul 1962. In anul 1998, denumirea societatii devine Sicomed SA. In 1998, actiunile societatii au inceput sa fie tranzactionate la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul SCD.

Ulterior, societatea a fost preluata de compania ceha Zentiva, al patrulea producator de medicamente generice din Europa, dupa care grupul francez Sanofi-Aventis a cumparat Zentiva.

Zentiva Romania (SCD) si-a majorat usor profitul in primele trei luni din 2009, cu 7%, la 6,13 milioane lei (1,44 milioane euro), comparativ cu rezultatul consemnat in perioada similara din 2008, in contextul in care afacerile au sporit cu o treime.

Zentiva Romania are o valoare de piata de 277,28 milioane lei (65,96 milioane euro), la cotatia de 0,665 lei, stabilita in sedinta de tranzactionare de vineri (3 iulie). Actiunile Zentiva Romania sunt listate la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul SCD.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si