Valoarea investitiilor E.On Gaz Distributie in modernizarea sistemului de distributie a gazelor naturale din Moldova se ridica, in acest an, la aproape 26 milioane lei.

"Astfel, in Moldova, E.ON Gaz Distributie isi propune sa modernizeze anul acesta sistemul de distributie a gazelor naturale prin inlocuirea de conducte si bransamente in lungime de aproximativ 70 de km cu conducte si bransamente noi din polietilena, cu o rezistenta si durata de viata superioare. Valoarea totala a acestor investitii se ridica la peste 20 milioane de lei", se arata in comunicatul E.On Gaz Distributie.

Printre cele mai importante lucrari de investitii din acest an se numara inlocuirea de conducte si bransamente pe o lungime de peste 9 km in municipiul Bacau, reabilitarea sistemului de distributie a gazelor naturale pe o lungime de aproximativ 4,6 km in municipiul Botosani, precum si inlocuirea de conducte si bransamente pe o lungime de peste 2 km in municipiul Piatra Neamt.

De asemenea, se are in vedere inlocuirea unor conducte si bransamente pe o lungime de peste 2 km, in municipiul Iasi, si reabilitarea retelei de distributie a gazelor naturale pe o lungime de aproximativ 4 km in municipiul Suceava.

Totodata, E.ON Gaz Distributie isi propune sa realizeze protectia catodica a circa 237 de km de conducte de distributie a gazelor naturale din judetele Neamt, Bacau si Botosani. Aceasta solutie tehnica moderna protejeaza conductele de otel, conferindu-le siguranta sporita in exploatare si prelungeste semnificativ durata de viata a acestora. Valoarea acestor investitii se ridica la peste 1,8 milioane de lei.

Programul de investitii al E.ON Gaz Distributie in Moldova mai cuprinde si amplasarea de noi Statii de Reglare si Masurare (SRM) si modernizarea unor statii existente in judetele Iasi, Suceava, Neamt si Bacau. Investitiile vizeaza un numar total de 35 Statii de Reglare si Masurare, iar valoarea acestor investitii depaseste patru milioane de lei.

Potrivit datelor transmise de companie in iunie, E.ON Romania aloca in acest an pentru investitii un buget total de 245 milioane lei si isi reduce astfel cu 26% investitiile anuntate la inceputul anului, de 331 mil lei, in retelele de electricitate si gaze, din cauza crizei economice.

In 4 februarie 2009, reprezentantii E.ON anuntau investitii de 331 milioane lei, cumulat pentru retelele de energie electrica si de gaze.

Potrivit datelor anuntate atunci, E.ON Moldova Distributie urma sa aloce pentru acest an un buget de investitii de aproximativ 141 milioane lei, iar cea mai mare parte din suma era destinata lucrarilor de modernizare si dezvoltare a retelei de distributie a energiei electrice.

De asemenea. E.ON Gaz Distributie alocase initial un buget de investitii de aproximativ 190 milioane lei. "Valoarea totala a investitiilor realizate in anul 2008 de catre compania E.ON Moldova Distributie (companie de distributie a energiei electrice) s-a ridicat la suma de aproximativ 158 milioane de lei, din care 126 de milioane de lei au fost investitii in modernizarea si extinderea retelei de distributie.

Totodata, investitiile realizate anul trecut de E.ON Gaz Distributie (compania de distributie a gazelor naturale) au totalizat aproximativ 184 milioane lei, aceasta suma fiind destinata mai ales reabilitarii si modernizarii a peste 780 kilometri de conducte din sistemul de distributie a gazelor naturale.

E.ON Romania este membra a Grupului E.ON din Germania, grup prezent in aproape 30 de tari. Grupul E.ON are un volum anual de vanzari de aproape 69 miliarde euro si are aproximativ 88.000 angajati.

E.ON Romania detine participatia majoritara la companiile E.ON Gaz Romania, E.ON Moldova Furnizare, E.ON Gaz Distributie si E.ON Moldova Distributie. In Romania, E.ON activeaza in sectorul energiei electrice si al gazelor naturale, in Moldova, Banat si Transilvania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ca la stat la nimeni: iata cum sunt "stinse" datoriile CFR Calatori