Conducerea producatorului de piese auto Mefin Sinaia (MEF) a hotarat prelungirea cu inca o luna a perioadei de somaj tehnic pentru 150 de angajati, in perioada 2 - 31 iulie, urmand ca ceilalti 320 de salariati ai companiei sa lucreze cu program normal, a anuntat societatea.

Producatorul de piese auto Mefin Sinaia (MEF) a inregistrat pierderi de 592.400 lei in primele trei luni ale acestui an, fata de profitul net de 478.200 lei din aceeasi perioada a anului trecut, dupa ce afacerile companiei s-au redus cu un sfert, potrivit rezultatelor trimestriale transmise vineri Bursei, potrivit NewsIn.

In luna iunie, compania a mentinut in somaj tehnic 451 de angajati, din totalul de 493, ca urmare a scaderii afacerilor, inregistrata de la inceputul anului.

Afacerile societatii s-au redus la 4,96 milioane lei in perioada ianuarie-martie 2009, de la nivelul de 6,63 milioane lei din aceeasi perioada a anului trecut.

Producatorul de echipamente pentru industria auto are un capital social de 13,23 milioane lei, divizat in 5,29 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Pachetul majoritar apartine companiei DCI Walbridge Partners din Cipru, care detine 79,63% din capital, potrivit ultimei raportari.

Ultima cotatie a actiunilor companiei a fost de 0,86 lei, in sedinta din 30 iunie, ceea ce confera companiei o valoare de piata de 4,55 milioane lei (1,08 milioane euro). Actiunile Mefin Sinaia sunt tranzactionate la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul MEF.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si