Privatizarea societatii de automobile Daewoo Craiova se va face prin selectie de oferte din partea investitorilor strategici, a declarat, luni, ministrul economiei si comertului, Codrut Seres. "Pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni va fi selectie de oferte. Speram ca procesul sa dureze cat mai putin, iar procedurile vor fi cele aplicabile la proiectele de privatizare", a spus Codrut Seres. Acesta nu a nominalizat companiile cu care autoritatile discuta deja pe tema preluarii Daewoo Craiova, afirmand ca astfel ar fi afectate negocierile. "De soarta societatii craiovene vom putea vorbi doar dupa finalizarea primei etape, si anume preluarea pachetului majoritar de actiuni de catre statul roman. Orice discutie anterioara ar frana preluarea acestui pachet. Trebuie sa ne asiguram, de exemplu, ca datoriile creditorilor sau ale unor terti vor fi preluate de partea coreeana, nu de catre statul roman", a spus ministrul Seres.

Zilele trecute, ministrul George Copos a declarat la Craiova ca, printre companiile interesate sa preia fabrica de automobile se numara grupurile americane Ford si General Motors. Ministrul Seres a refuzat sa confirme sau sa infirme aceasta informatie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri