Noul director general executiv al grupului Rompetrol este Saduokhas Meralyiev, inlocuindu-l in functie pe omul de afaceri Dinu Patriciu, care a vandut integral grupul companiei de stat KazMunaiGaz (KMG) din Kazakhstan.

„Dinu Patriciu va ramane in componenta consiliului director. Scopul nostru este sa conducem compania prin Consiliul de Administratie”, a declarat presedintele KMG, Kairgeldy Kabyldin, in cadrul unei conferinte de presa la Constanta.

Presedintele KazMunaiGaz, actionarul majoritar al grupului Rompetrol, a mai spus ca doreste sa pastreze activul actual, in conditii de supravietuire in fata crizei.

„Nu intentionam sa disponibilizam personalul din productie.
Lucrul cel mai important este conducerea si reducerea cheltuielilor, mai ales cele legate de afacerile care nu sunt activitatea principala a grupului”, a adaugat presedintele KMG, Kairgeldy Kabyldin, potrivit NewsIn.

Meralyiev lucreaza din mai anul trecut in cadrul companiei si are mai bine de 30 de ani de stagiu in acest domeniu, lucrand in companii internationale precum Chevron. Acesta a fost totodata director general adjunct al grupului Rompetrol.

The Rompetrol Group (TRG) a facut parte din Rompetrol Holding, pana in august 2007, cand Patriciu a vandut 75% din actiunile TRG catre compania de stat KazMunaiGaz din Kazakhstan. De asemenea, la 26 iunie 2009, Dinu Patriciu a anuntat ca a vandut kazahilor restul de 25% din actiuni. Astfel, Grupul Rompetrol este detinut 100% de KazMunaiGaz.

Omul de afaceri a iesit complet din actionariatul Rompetrol, iar kazahii de la KazMunaiGas se inhama la datorii istorice catre statul roman si la pierderi uriase cu Petromidia, pana zilele acestea supranumita “perla” lui Dinu Patriciu.

Dinu Patriciu a mentionat ca decizia sa de vanzare a participatiei de 25% din grup face parte dintr-o strategie de business mai larga.

Patriciu face rebranding la Rompetrol Holding.
Rompetrol Holding, detinut 100% de omul de afaceri Dinu Patriciu, isi va schimba denumirea in DP Holding, pentru a nu se crea confuzie cu grupul Rompetrol, a declarat Dinu Patriciu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si