Preluarea fabricilor Zaharul Oradea, Zaharul Arad si Zaharul Carei de catre firma olandeza Pfeifer& Langen International BV a fost autorizata de catre Consiliul Concurentei, a anuntat autoritatea pentru concurenta.
Cele trei fabrici erau detinute in proportii egale de Pfeifer & Langen din Germania si Cristal Union din Franta

"Consiliul Concurentei a autorizat preluarea SC Zaharul Oradea SA si SC Zahar SA Arad de catre Pfeifer& Langen International BV din Olanda. In acelasi timp, compania olandeza preia si SC Zaharul Carei SA, indirect, prin intermediul SC Zaharul Oradea SA", se arata in comunicatul autoritatii.

Potrivit sursei citate, concentrarea economica notificata nu conduce la modificarea structurii niciuneia dintre pietele relevante pe care activeaza companiile implicate, respectiv piata producerii si comercializarii en-gross a zaharului alb, piata producerii si comercializarii en-gross a melasei, piata aprovizionarii cu zahar brut din trestie de zahar si nici a situatiei capacitatilor de productie existente, deoarece cotele de piata detinute de partile implicate nu se modifica.

Pfeifer&Langen International BV Olanda face parte din grupul Pfeifer&Langen, grup care activeaza, pe piata mondiala a producerii si comercializarii zaharului. Pe piata romaneasca, grupul Pfeifer&Langen activeaza in domeniul comercializarii alunelor, nucilor si a snacks-urilor.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri