Cele trei fabrici erau detinute in proportii egale de Pfeifer & Langen din Germania si Cristal Union din Franta

"Consiliul Concurentei a autorizat preluarea SC Zaharul Oradea SA si SC Zahar SA Arad de catre Pfeifer& Langen International BV din Olanda. In acelasi timp, compania olandeza preia si SC Zaharul Carei SA, indirect, prin intermediul SC Zaharul Oradea SA", se arata in comunicatul autoritatii.

Potrivit sursei citate, concentrarea economica notificata nu conduce la modificarea structurii niciuneia dintre pietele relevante pe care activeaza companiile implicate, respectiv piata producerii si comercializarii en-gross a zaharului alb, piata producerii si comercializarii en-gross a melasei, piata aprovizionarii cu zahar brut din trestie de zahar si nici a situatiei capacitatilor de productie existente, deoarece cotele de piata detinute de partile implicate nu se modifica.

Pfeifer&Langen International BV Olanda face parte din grupul Pfeifer&Langen, grup care activeaza, pe piata mondiala a producerii si comercializarii zaharului. Pe piata romaneasca, grupul Pfeifer&Langen activeaza in domeniul comercializarii alunelor, nucilor si a snacks-urilor.