Societatea Carbid Fox din Tarnaveni, aflata in stare de lichidare judiciara, a fost vanduta cu 4,5 milioane de euro catre SC Terra Holdings din judetul Ilfov, a declarat lichidatorul judiciar Danila Buculeu.
Lichidatorul judiciar a spus ca societatea care a cumparat platforma chimica a achitat 10% din suma, care reprezenta garantia de participare la licitatie, urmand ca pana la sfarsitul lunii sa achite inca 30%, iar in 100 de zile lucratoare restul sumei.

"Au cumparat societatea libera de sarcini si au spus ca intentioneaza sa mentina profilul, in sensul ca vor sa faca o fabrica de var. Acum, nu stiu daca isi vor pastra intentiile. Vanzarea s-a facut cu acceptul Adunarii Creditorilor. Suma incasata ne va permite sa achitam datoriile catre marii creditori, care sunt bancile, Electrica, E.ON, Finante si Primaria Tarnaveni. Mai urmeaza 70 de alti creditori, insa pentru actionari nu vor ajunge banii”, a declarat Buculeu, citat de NewsIn.

Societatea se intinde pe 40 de hectare. Mai multe cladiri, hale industriale, urmeaza sa fie demolate. Odata cu aceste bunuri, societatea a cumparat insa si ceea ce autoritatile de mediu numesc „bombe ecologice”, adica o jumatate din suprafata batalului si halda de steril solid.
"Noi asteptam raportul final al Apelor Romane, insa cumparatorul a acceptat sa preia si obligatiile legate de aceste bataluri de reziduuri chimice. Este vorba despre 50% dintr-o suprafata de 7,6 hectare dintr-un batal si halda de steril”, a declarat directorul Carbid Fox, Sorin Ignat.

Acesta a precizat ca actionarii majoritari ai firmei care a cumparat sunt din Austria si ca vor veni saptamana viitoare la Tarnaveni pentru a decide exact ce vor face.

Societatea Carbid Fox a fost unul dintre obiectivele industriale etalon din Tarnaveni, avand circa 2.000 de muncitori in perioada de 2002-2003. Fiind mare consumatoare de gaz, pe fondul reducerii pietei interne, in 2006 a fost in incapacitate de a plati o factura la gaz. In aprilie 2006, a fost declarat falimentul societatii, care mai avea atunci 500 de muncitori.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Compania românească Ruris donează 600 de aparate pentru igienizare
Setari Cookie-uri