Premierul Emil Boc a anuntat, la Brasov, doua investitii majore pentru industria aeronautica, ambele urmand sa se deruleze la Brasov: producerea de componente pentru constructorul de aeronave Airbus si crearea, la Ghimbav, a unui centru de mentenanta pentru elicopterele Puma Si Super Puma.

Centrul de mentenanta pentru elicopterele Puma si Super Puma ar urma sa fie creat prin prelungirea, cu zece ani, a contractului dintre IAR Brasov si Eurocopter, discutiile pentru prelungirea contractului find deja demarate, conform NewsIn.

"Am venit la Brasov cu doua vesti bune, despre doua investitii importante pe care Guvernul Romaniei le va sprijini. Am aprobat chiar ieri (miercuri - n.r.) Hotararea de Guvern prin care am creat cadrul legal pentru a utiliza politica ajutorului de stat pentru demararea celor doua proiecte. Prima veste buna este ca ne-am dat acceptul si sustinerea Guvernului pentru realizarea unei noi investitii de catre Premier Aerotech pentru fabricarea de componente pentru aeronavele Airbus. Este vorba despre o investitie de 90 de milioane de euro, care in final va crea 700 de noi locuri de munca“, a declarat premierul Emil Boc.

Premierul a precizat ca este convins ca aceasta investitie va atrage alte investitii complementare in economia romaneasca, efect similar cu cel produs de investitia Renault de la Pitesti. "De obicei, investitiile de top atrag dupa ele alte investitii complementare in industria componentelor. De aceea sunt foarte bucuros ca pot prezenta astazi aici aceasta investitie.

In politica economica a Guvernului un punct foarte important il reprezinta reindustrializarea tarii, iar cele doua investitii pe care le anuntam astazi vor avea rolul sa conduca la reindustrializarea judetului Brasov“, a completat si ministrul Economiei, Adriean Videanu, aflat alaturi de premier in vizita de lucru de la Brasov.

Investitia Premier Aerotech este una de tip greenfield, in care un investitor porneste de la zero cu un proiect, iar la final obtine o unitate industriala perfect functionala.

Cadrul legal creat prin aprobarea Hotararii de Guvern de miercuri ofera premisele acordarii intre 7 si 9 milioane de euro ca ajutor de stat, fiind eliminate toate barierele legislative din calea acestuia, mai putin cele doua conditii impuse de Uniunea Europeana in asemenea cazuri: investitia sa fie de minim 30 de milioane de euro si sa creeze 300 de noi locuri de munca.

"Cum cele doua conditii sunt respectate, investitorul se va putea adresa Guvernului pentru a primi acest sprijin pentru investitie“, a mai spus primul ministru.

Legat de cea de-a doua investitie anuntata de premier, aceasta are menirea a revitaliza activitatea de pe platforma IAR Ghimbav. Emil Boc a anuntat ca s-au demarat discutiile pentru prelungirea contractului dintre IAR si Eurocopter pentru ca la Ghimbav sa se continue repararea elicopterelor Puma si Super Puma, in cadrul unui centru de mentenanta pentru acest tip de elicoptere.

"Aceasta investitie va crea, probabil, 400 de locuri de munca si alaturi de cea a Premier Aerotech va transforma Brasovul intr-un centru de referinta in acest domeniu al industriei aerospatiale“, a incheiat premierul Emil Boc.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Primaria din Cluj vrea sa amendeze calatorii care miros urat