FM Logistic Romania, subsidiara locala a grupului francez FM Logistic, estimeaza o crestere a cifrei de afaceri in lei cu 11% in 2009 si cu 15-20% anul viitor.
“Anul acesta estimam o cifra de afaceri de circa 18 milioane euro (64 mil. lei), nivel inregistrat si in 2008, insa daca tinem cont de valoarea acesteia in lei, am putea avea o crestere de 11-12%. In 2010, cifra de afaceri in lei ar putea creste cu 15-20%”, a declarat directorul general FM Logistic pentru Romania si Ungaria, Sylvain Cotin.

Circa 55% din cifra de afaceri a societatii provine din activitati de depozitare, manipulare si pregatire a marfii, 40% din servicii de transport, in timp ce restul de 5% constituie activitati de ambalare secundara (co-packing).

Investitiile realizate anul trecut de companie in Romania s-au ridicat la 15 - 20 milioane euro. FM Logistic are un depozit propriu la Timisoara, cu o suprafata de 12.000 mp, care poate fi extins la 86.000 mp. In 2011, va fi disponibil un nou depozit in localitatea Petresti, judetul Arges, care va avea o suprafata de 110.000 metri patrati.

FM Logistic Romania tinteste dublarea cotei de piata in urmatorii trei ani, pentru a detine 40% din piata de logistica si a fi unul dintre primii trei operatori. In prezent, compania are o cota de piata de 20%.

Oficialul FM Logistic estimeaza ca piata de logistica pe segmentul pe care activeaza compania va ajunge la circa 100 milioane euro.

Pe lista clientilor FM Logistic se afla companii din domeniul FMCG (bunuri de larg consum) sau retail, precum P&G, Nestlé, Cora, L’Oreal si Henkel Technologies. Anul acesta compania a incheiat un parteneriat cu Yves Rocher.

FM Logistic are un parc de 45 de trailere, operate de subcontractori, iar in 2011, compania estimeaza un parc de 80 de semiremorci. Numarul total de subcontractori in domeniul transportului rutier este de aproape 120.

Filiala din Romania a fost infiintata in anul 2003, avand asociat unic FM Logistic. Grupul este prezent in 15 tari din Europa de Vest, Europa Centrala (care include si Romania), Europa de Est (Rusia, Ucraina), precum si in China. FM Logistic asigura clientilor servicii de depozitare sau ambalare, transport (international si distributie), dar si de co-manufacturing (ambalare primara, kitting) si co-packing (ambalare secundara - multipack, promotionale, mostre).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri