"Pana la sfarsitul acestui an, 574 de salariati vor parasi unitatea in doua transe: 244 in perioada august-septembrie si 330 in octombrie", a declarat Valentin Gheorghe, liderul sindical de pe platforma santierului naval galatean, citat de NewsIn.

Potrivit aceleiasi surse, 60% din personalul care urmeaza sa fie disponibilizat provine din fluxul de productie, in timp ce restul de 40% lucreaza in sectoarele conexe activitatii de productie.

In luna mai, Santierul Naval Damen notificase Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca din Galati ca intentioneaza sa opereze concedieri colective, insa numarul anuntat atunci era de aproape trei ori mai mic: 211 salariati.

Indiferent de numarul muncitorilor care vor parasi santierul naval galatean, societatea le va acorda acestora plati compensatorii.

Cuantumul lor face, insa, obiectul unor discutii intre patronat si sindicat. Contractul colectiv de munca al societatii prevede ca fiecare salariat concediat trebuie sa primeasca patru salarii compensatorii egale cu ultima leafa incasata, dar liderii sindicali sustin ca aceasta clauza este veche si trebuie renegociata inainte de a fi aplicata.

In prezent, in Santierul Naval Damen din Galati lucreaza 2.800 de oameni.