Compania, parte a grupului Dedeman, a inaugurat recent al 15-lea magazin al retelei, la Iasi, si al treilea din acest an, dupa Bucuresti si Buzau, in urma unei investitii de peste 10 milioane de euro.

Centrul comercial se afla pe un teren de 30.000 de metri patrati (mp) si o ocupa o suprafata construita de 13.000 mp. In noul magazin lucreaza 200 de oameni.

Cea mai importanta investitie operata de fratii Paval in 2009 a fost cea pentru deschiderea primului magazin din Capitala, care a necesitat cheltuieli de circa 12 milioane de euro.

Pana la sfarsitul anului, oamenii de afaceri vor mai deschide un magazin in Capitala, care va necesita o investitie de cinci milioane de euro, excluzand costul terenului si primul stoc de marfa, evaluat la 3-4 milioane de euro.

Daca primul magazin din Bucuresti este localizat pe Soseaua Giurgiului, noua locatie din Capitala va fi amplasata in cartierul Militari, in zona Valea Cascadelor.

Ultimul centru comercial din acest an va fi construit pe un teren de 25.000 de metri patrati, cumparat in parteneriat cu Selgros.

Strategia companiei vizeaza ca pana in 2015 reteaua sa ajunga la 30 de centre comerciale si la o cifra de afaceri de 500 de milioane de euro.

Anul viitor, reteaua de retail se va extinde cu inca patru magazine, numele oraselor in care urmeaza sa fie amplasate noile unitati nefiind deocamdata publice.

Avand in vedere ca investitia medie in deschiderea unui magazin este de aproximativ 5 milioane euro, suma totala pe care o va aloca Dedeman in 2010 doar pentru constructia noilor unitati va depasi 20 de milioane de euro.

Grupul Dedeman, care cuprinde trei divizii - constructii, automobile, camioane -, a inregistrat o cifra de afaceri consolidata de 265 de milioane de euro in 2008, in crestere cu 35% fata de anul trecut.

In primul trimestru al acestui an, vanzarile retelei Dedeman au inregistrat o scadere de cateva procente fata de perioada similara a lui 2008, atat in volum, cat si in valoare, din cauza declinului cererii de materiale de constructii.

Grupul Dedeman a fost infiintat in 1992 si are circa 3.000 de angajati la nivel national. Principalii concurenti ai Dedeman sunt Hornbach (Germania), Praktiker ( Germania), Bricostore (Franta) si BauMax (Austria), precum si reteaua de magazine Ambient Sibiu.