"Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a solicitat Corpului de Control al premierului realizarea unui control cu privire la S.C. RODIPET S.A. Bucuresti, avand in vedere situatia creata la aceasta societate comerciala. Aceasta masura vine in completarea deciziei AVAS de executare a gajului, de numire a unui administrator provizoriu la S.C. Rodipet S.A. Bucuresti si de desfiintare a contractului de privatizare ca urmare a nerespectarii de catre cumparator, respectiv S.C. Magnar Two S.R.L., a clauzelor asumate", spun reprezentantii AVAS, citati de NewsIn.

In data de 30 iunie 2009, Judecatorul Delegat la Oficiului Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti (O.R.C.T.B.) a admis cererea formulata de AVAS de reinscriere a Autoritatii ca actionar la S.C. Network Press Concept SA (fosta Rodipet) cu un numar de 7.351.797 actiuni, cu o valoare de 2,5 lei/actiune, reprezentand 51% din capitalul social al acestei societati, ca urmare a solicitarii AVAS de executare a garantiilor reale pentru nerealizarea obligatiilor investitionale.

"Precizam ca, impotriva Incheierii judecatorului delegat la O.R.C.T.B orice parte interesata poate formula recurs, in conformitate cu prevederile art. 6 din Legea nr. 26/1990. Formularea recursului nu afecteaza valabilitatea inscrierii efectuate de judecatorul delegat in Registrul Comertului. De asemenea, potrivit prevederilor hotararii Colegiului Director al AVAS, Autoritatea urmeaza sa faca demersurile legale in vederea desfiintarii contractului de privatizare si sa actioneze in vederea anularii actelor subsecvente incheierii acestui contract. Precizam ca, AVAS nu a avut in monitorizarea postprivatizare a contractului incheiat cu S.C. Magnar Two S.R.L. clauze care sa afecteze relatiile comerciale desfasurate de S.C. Rodipet S.A. in activitatea de distributie a presei, si care, indirect, sa genereze pierderi acestei societati prin impunerea unor tarife preferentiale" se mai spune in comunicatul Autoritatii.

Diectorul general al grupului Awdi, din care face parte si Rodipet, a declarat miercuri pentru NewsIn ca decizia Registrului Comertului este abuziva de vreme ce firma si-a indeplinit toate obligatiile contractuale.

Acesta a precizat ca decizia va fi atacata prin recurs la Registrul Comertului.

Compania Rodipet SA a fost privatizata in anul 2003, actionari fiind in acest moment: Magnar Two SRL 83,9% (conform contractului de privatizare 51% din actiuni au fost gajate in favoarea AVAS), YourHotels SRL 15,9% si Bassam Raymond Istanbouly 0,2%.
La sfarsitul lunii martie Colegiul Director al AVAS a anuntat ca a decis desfiintarea contractului de privatizare a Rodipet deoarece cumparatorul nu a respectat obligatiile investitionale.