Omul de afaceri Ion Tiriac, care detine holdingul ce ii poarta numele, a adus la conducerea grupului un al doilea manager de pe Wall Street, Stelian Dragan, 37 de ani, ce va ocupa functia de COO (director de operatiuni).
Stelian Dragan a lucrat anterior la fondul de investitii Global Finance, fiind recrutat in ianuarie pe pozitia de investment director in cadrul fondului de private equity elen. Inainte de a se alatura echipei locale a Global Finance, Dragan a lucrat timp de peste opt ani pe piata financiara internationala, in cadrul unor grupuri precum Bear Stearns si Deutsche Bank Securities (divizia de investment banking a bancii germane Deutsche Bank).

"Am decis de curand sa ma alatur echipei de management Tiriac Holdings, luand in considerare oportunitatile profesionale oferite de aceasta pozitie nou creata de director de operatiuni precum si provocarile pe care mi le ofera aceasta noua perspectiva, in cadrul unui grup renumit de companii, activand in domenii de business diverse", a declarat, pentru Wall-Street, Stelian Dragan.

La inceputul acestui an, Ion Tiriac l-a numit pe Petru Vaduva, 48 de ani, la conducerea mamutului Tiriac Holdings, in cariera sa lucrand pentru Bear Stearns sau JP Morgan. El a inlocuit-o la conducerea grupului pe Anca Ioan. Cele mai importante businessuri ale grupului, cu afaceri totale de 0,9-1 miliard in 2007 sunt in zona de auto, servicii financiare si investitiile in real estate.

In 2008, Tiriac Holdings a raportat o cifra de afaceri cumulata de peste 2 miliarde de euro.

Pozitia de COO pe care o ocupa Dragan este nou creata in structura grupului, aflandu-se in directa subordonare a lui Petru Vaduva, CEO Tiriac Holdings.

Potrivit reprezentantilor Tiriac Holdings, rolul lui Stelian Dragan este acela de a aduce la un numitor comun toate activitatile operationale ale Tiriac Holdings, in special pe segmentele imobiliare, leasing si transport aerian de tip VIP charter.

Stelian Dragan a absolvit un MBA in Finante la Columbia Business School.

Fondul de investitii Global Finance, unul dintre primii investitori de private equity de pe piata locala, era in luna martie (imediat dupa numirea lui Stelian Dragan in functia de director de investitii) interesat de noi achizitii in Romania, cu o disponibilitate financiara de 100-150 de milioane de euro pentru regiune.

“Confirmam ca Stelian Dragan nu mai lucreaza in cadrul Global Finance si ca aceasta schimbare este recenta. Stelian Dragan a decis sa urmeze alte oportunitati in cariera intr-un alt domeniu in cadrul unui holding romanesc. Din cate stim, noua lui pozitie presupune alt tip de responsabilitati. Suntem in cautarea unei persoane care sa il inlocuiasca, iar intre timp Theodore Kiakidis de la sediul central din Grecia va coordona operatiunile locale ale Global Finance”, au declarat, pentru Wall-Street, reprezentantii Global Finance.

Lectii invatate din criza si de pe Wall Street de actualul director de operatiuni al Tiriac Holdings:

• cand lucrezi pe Wall Street stii ca totul este relativ, nimic nu este permanent si trebuie foarte mult sa inveti, sa fii oportunist, sa capitalizezi pe moment: “sunt momente pe care nu le mai poti intalni”;

• Wall Street te invata etica muncii: “ajunsesem sa lucrez 100 de ore pe saptamana, locul acela te invata sa apreciezi munca; acum nu mai lucrez atat de mult”;

Citeste povestea lui Stelian Dragan pe Wall Street intr-un interviu acordat Wall-Street.ro in luna martie a acestui an.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri