Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat companiei Lafarge Ciment, unul dintre primii trei producatori de ciment din Romania, un imprumut in lei, echivalent a 20 de milioane euro, pentru a asigura capitalul necesar operatiunilor.
Caracterul sezonier al sectorului de constructii si nivelul redus al creditarii de la bancile comerciale au avut un impact semnificativ asupra lichiditatilor companiei Lafarge Ciment. Imprumutul acordat de BERD va permite companiei Lafarge Ciment sa-si sustina in continuare clientii si funizorii, in actualul context economic dificil.

“Prin aceasta tranzactie, BERD iti intensifica sprijinul pentru sectorul de constructii din Romania, in conditiile dificile existente in prezent pe piata. Finantarea unui actor important din sectorul de constructii va avea efecte pe o scara mai mare la nivelul sectorului, de care vor beneficia si companiile locale mai mici", a declarat Claudia Pendred, directorul BERD pentru Romania, citat de NewsIn.

Directorul financiar Lafarge Ciment, Phillippe Platon, a anuntat ca grupul continua sa aiba incredere in potentialul pietei romanesti si va continua sa investeasca in dezvoltarea ei, in ciuda declinului economic, ce s-a resimtit in Romania mai puternic decat indicau previziunile anterioare.

Finantarea BERD este realizata prin intermediul Facilitatii de Sprijinire a Clientilor Corporativi Mijlocii. Facilitatea insumeaza fonduri de 250 milioane euro destinate sprijinirii clientilor mai vechi, dar si ai celor noi, in contextul contextului economic dificil.

De la inceputul operatiunilor sale in Romania, BERD a investit peste 4,2 miliarde euro in aproximativ 255 de proiecte, atragand investitii suplimentare de peste 7,4 miliarde euro.

Lafarge este prezenta pe piata romaneasca, unde detine trei centre de productie in Medgidia (Constanta), Hoghiz (Brasov) si Targu Jiu (Gorj).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri