Caracterul sezonier al sectorului de constructii si nivelul redus al creditarii de la bancile comerciale au avut un impact semnificativ asupra lichiditatilor companiei Lafarge Ciment. Imprumutul acordat de BERD va permite companiei Lafarge Ciment sa-si sustina in continuare clientii si funizorii, in actualul context economic dificil.

“Prin aceasta tranzactie, BERD iti intensifica sprijinul pentru sectorul de constructii din Romania, in conditiile dificile existente in prezent pe piata. Finantarea unui actor important din sectorul de constructii va avea efecte pe o scara mai mare la nivelul sectorului, de care vor beneficia si companiile locale mai mici", a declarat Claudia Pendred, directorul BERD pentru Romania, citat de NewsIn.

Directorul financiar Lafarge Ciment, Phillippe Platon, a anuntat ca grupul continua sa aiba incredere in potentialul pietei romanesti si va continua sa investeasca in dezvoltarea ei, in ciuda declinului economic, ce s-a resimtit in Romania mai puternic decat indicau previziunile anterioare.

Finantarea BERD este realizata prin intermediul Facilitatii de Sprijinire a Clientilor Corporativi Mijlocii. Facilitatea insumeaza fonduri de 250 milioane euro destinate sprijinirii clientilor mai vechi, dar si ai celor noi, in contextul contextului economic dificil.

De la inceputul operatiunilor sale in Romania, BERD a investit peste 4,2 miliarde euro in aproximativ 255 de proiecte, atragand investitii suplimentare de peste 7,4 miliarde euro.

Lafarge este prezenta pe piata romaneasca, unde detine trei centre de productie in Medgidia (Constanta), Hoghiz (Brasov) si Targu Jiu (Gorj).