Complexul Energetic Craiova, profit net de 17 ori mai mic in S1

Complexul Energetic Craiova a avut in primul semestru un profit net de un milion lei, de 17 ori mai mic, iar productia companiei a scazut cu 18%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul crizei economice, a declarat directorul general al companiei, Constantin Balasoiu.
"In primul semestru din acest an, productia complexului a fost de 1850GWh, pe cand in semestrul I din 2008, productia s-a ridicat la 2258GWh. Diferenta a fost cauzata de scaderea volumului de activitate. De asemenea, profitul net preliminat pe primul semestru din 2009 a fost de un milion lei, fata de profitul net de 17 milioane lei, din primele sase luni ale anului trecut. Pe fondul crizei economice, a scazut productia, dar si livrarile companiei", a precizat Balasoiu, potrivit NewsIn.

Potrivit directorului general al Complexului Energetic Craiova, cifra de afaceri a fost de 516 milioane lei, in semestrul I din acest an, iar in primele sase luni din 2008, cifra de afaceri a fost de 510 milioane lei.

"Daca va intrebati cum de cifra de afaceri a fost in usoara crestere in primul semestru din acest an fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu toate ca profitul net si productia au fost in scadere, aceasta se explica prin faptul ca am avut preturi diferentiate ca structura. In semestrul I 2009, spre deosebire de semestrul I din anul trecut, cota pietei reglementate a fost mult mai mica. In afara de asta, ne-am largit obiectul de activitate si am obtinut venituri mai mari din servicii de sistem", a afirmat Balasoiu.

Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei.

Complexul Energetic Craiova este producator de energie electrica, cu o putere instalata de 930 MW. Compania are trei sucursale: Sucursala Electrocentrale Isalnita, Sucursala Miniera Prigoria, Sucursala Electrocentrale Craiova II.

Cele trei complexuri energetice din Oltenia, Turceni, Rovinari si Craiova asigura circa o treime din productia de electricitate a tarii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri