Grupul Carturesti, care detine o retea de librarii, a alocat 150.000 de euro pentru amenajarea spatiului expozitional sub_Carturesti, ce a devenit Café Verona, prima cafenea a companiei.

“Investitia in Café Verona a fost efectuata in doua etape. Prima etapa si cea mai complicata a inceput acum doi ani, cand am renovat subsolul si am deschis galeria unde vom continua sa organizam expozitii si evenimente ca si pana acum. A doua etapa a fost anul acesta cand am definitivat cafeneaua (barul, scaunele, mesele etc). Investitia cumulata in cele doua etape a fost de 150.000 euro”, a declarat, pentru Wall-Street, Anca Danila, reprezentantul de PR al Librariilor Carturesti.

Fiind prima cafenea deschisa de Carturesti, reprezentantii considera dificila si prematura aprecierea unei perioade de timp in care investitia initiala va fi recuperata, aceasta urmand a fi stabilita in primele luni de functioare, dupa o analiza punctuala a evolutiei.

”Nu stim in ce masura deschiderea intr-un astfel de context economic va influenta vanzarile pentru ca nu avem un istoric de vanzari la care sa ne raportam. Intuitiv, presupunem ca intr-o perioada economica normala s-ar fi simtit o crestere mai mare a vanzarilor”, adauga Anca Danila.

Cu o capacitate de 100 de locuri, Café Verona pune la dispozitia iubitorilor de arte si carte un meniu bazat pe tipurile de cafea Illy, carora li se adauga 20 de soiuri de vinuri autohtone sau importate din tari precum Franta, Italia, Chile si Argentina, bere, cocktailuri, siropuri provensale, ceai, croissante si prajituri.

Cafeneaua va continua sa gazduiasca lansari de carte, concerte, ateliere de creatie, conferinte de presa, dar si seminarii sau workshop-uri business-to-business, business-to-consumer si business-to-government.

Design-ul minimalist este semnat de atelierul arhitectilor Doina si Serban Sturdza, piesele de mobilier fiind concepute special pentru acest proiect.

Sub_Carturesti a fost al doilea spatiu expozitional deschis de Librariile Carturesti in decembrie 2007, dupa ceainaria din cadrul aceleiasi librarii de pe strada Pictor Arthur Verona. In decursul celor aproape doi ani, sub_Carturesti a gazduit expozitii ale tinerilor artisti dar si ale celor mai consacrati: Ilinca&Matei Cantacuzino, Robert Wilson & Mihail Moldoveanu, Florin Mitroi, Gelu Costea, Dan Voinea, Dan Piersinaru, Ghica Popa, Francis Mraz, Aurel Acasandrei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cat costa sa deschizi o cafenea in marile lanturi?