Oferta a fost derulata de Ursus Breweries in perioada 24 iunie - 21 iulie si viza pachetul de 29,4% din capital Bere Azuga, pe care producatorul american de bere nu il detinea, oferind investitorilor minoritari 12,64 milioane lei pentru actiunile in cauza, adica un pret de 8 lei/unitate.

La inceputul acestui an, Ursus Breweries a achizitionat 71% din actiunile Bere Azuga, suma platita de acesta fiind de 7,15 milioane euro. Astfel, cumparatorul a platit 9,55 milioane de euro euro pentru 95% din Bere Azuga.

Dupa incheierea ofertei, in cadrul careia Ursus Breweries a cumparat circa 1,3 milioane actiuni Bere Azuga, actionarii minoritari mai detin doar 5,2% din capitalul companiei, in timp ce subsidiara romaneasca a SABMiller a ajuns sa controleze 94,76% din totalul titlurilor.

Ursus Breweries a anuntat, in mai, ca va relansa in acest an berea Azuga, brand pe care l-a preluat odata cu firma.

Totodata, Ursus Breweries intentioneaza sa majoreze de peste patru ori capitalul social al societatii, cu 41 milioane lei, prin aport in numerar, pana la 54,4 milioane lei. In prezent, Bere Azuga are un capital social de 13,4 milioane lei.

Daca intentia Ursus va trece de adunarea actionarilor din 25 august, vor fi emise 5,12 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,50 lei si o prima de emisiune de 5,50 lei/unitate.

Bere Azuga a afisat pentru primul trimestru al acestui an pierderi de 7 milioane lei, mai mici cu 28% fata de cele din primele trei luni din 2008, pe fondul scaderii cifrei de afaceri cu 87%, la 3,6 milioane lei.

Ursus Breweries, subsidiara a SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania. Compania are sediul central in Bucuresti si detine patru fabrici de bere in Cluj Napoca, Timisoara, Buzau si Brasov, avand peste 1.500 de angajati. Marcile Ursus Breweries sunt Peroni Nastro Azzurro, Ursus, Redd's, Timisoreana, Stejar, Ciucas si Pilsner Urquell.