Consiliul Concurentei (CC) a autorizat preluarea de catre lantul de supermarketuri Mega Image a activitatii de comert cu amanuntul desfasurata in patru magazine Prodas, apartinand Mialan Comimpex SRL.

Grupul belgian Delhaize, care opereaza magazinele Mega Image, a anuntat finalizarea achizitiei celor patru magazine Prodas din Bucuresti la inceputul lunii acesteia. Valoarea tranzactiei nu a fost inca facuta publica, cele doua companii asteptand aprobarea din partea autoritatilor antitrust.

“In urma analizei concentrarii economice notificate s-a constatat ca, desi aceasta conduce la suprapuneri pe orizontala ale activitatilor de comert cu amanuntul de produse de consum curent apartinand Mega Image si Mialan in municipiul Bucuresti, efectele asupra mediului concurential nu sunt semnificative si nu conduc la crearea sau consolidarea unei pozitii dominante a achizitorului pe piata”, se precizeaza in comunicatul de presa emis de CC.

Mega Image SRL activeaza pe piata comertului cu amanuntul de produse de consum curent prin magazine nespecializate in Bucuresti, Constanta si Ploiesti. Aceasta face parte din grupul Delhaize cu activitati in Belgia, Grecia, SUA, Indonezia. Retailerul belgian a finalizat achizitia lantului de 14 supermarketuri La Fourmi, cel mai vechi din Capitala, in toamna anului trecut, printr-o tranzactie de 18,6 milioane de euro.

Mialan Comimpex SRL este o societate comerciala activa pe piata comertului cu amanuntul de produse de consum curent din Bucuresti inca din anul 2005. Anul trecut, cele patru magazine Prodas au realizat venituri de 12,3 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
De ce nu vor investitorii belgieni sa lucreze cu autoritatile romane