"Sunt prea tanar ca sa stau intr-o companie foarte mult timp. Am lucrat in cadrul Eli Lilly Romania timp de 13 ani si am vrut sa fac o schimbare”, a declarat Radu Rasinar pentru Wall-Street. Acesta a mai explicat ca decizia de a parasi conducerea filialei locale a producatorului american a fost bazata pe dorinta de a evolua ca director general in cadrul unei companii mai mari, care activeaza in alte arii terapeutice.

Radu Rasinar a devenit director general in septembrie 2007, in locul lui Marius Savu. Dupa mai putin de doi ani, Rasinar a renuntat la sefia Eli Lilly Romania luna trecuta.

Potrivit celui mai recent studiu publicat de firma de cercetare a pietei farma Cegedim, referitor la topul celor mai mari companii farma pe primele trei luni ale anului, compania Astra-Zeneca ocupa locul al noualea, cu vanzari de 60,4 milioane de lei si o cota de piata in ultimele 12 luni de 2,8%.

Citeste si:

Conform aceluiasi document, Eli Lilly a inregistrat in primele trei luni ale lui 2009 incasari de 40,3 milioane de lei si o cota de piata in ultimul an de 2%.

Cititi analiza pietei farma in T1 2009.