Combinatul siderurgic ArcelorMitttal Galati s-a clasat pe locul 28 intr-un clasament al celor mai mari 30 de poluatori din Uniunea Europeana (UE), iar termocentrala de la Turceni a fost pe pozitia 29, potrivit datelor finale ale Comisiei Europene.
In clasamentul provizoriu pe 2008, publicat in aprilie, printre marii poluatori din UE se numara o singura companie din Romania, respectiv ArcelorMittal.

In 2008, ArcelorMittal Galati a emis 7,6 milioane tone de CO2, cu 2,2 milioane tone mai putin decat in 2007, in timp Termoelectrica Turceni a emis 7,4 milioane tone CO2, in crestere cu 9%, scrie NewsIn.

"Polonia este statul in care se gaseste cel mai mare poluator din UE, in timp ce Germania detine in acest clasament cele mai multe instalatii poluatoare din UE, respectiv 11 din 30", se arata in raportul final.

Cel mai mare poluator a fost anul trecut compania poloneza de stat BOT Elektrownia din Belchatow, cu 30,9 milioane tone CO2 emise in atmosfera, pe ultimul loc in topul poluatorilor din UE situandu-se producatorul german GKM din Mannheim, cu 7,1 milioane tone emisii de dioxid de carbon.

"Cei 30 de murdari", termen folosit pentru prima data de grupul WWF in 2005, au emis anul trecut 387,8 milioane tone de dioxid de carbon, cu 1,9% mai putin decat in 2007, iar analistii estimeaza ca scaderea va continua in 2009, pe masura ce recesiunea economica afecteaza tot mai puternic productia industriala din UE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri