Producatorul clujean Terapia, controlat de indienii de la Ranbaxy Laboratories, a raportat in primul semestru al anului vanzari de 40 de milioane de dolari, in descrestere cu 11% comparativ cu perioada similara din 2008. In intervalul aprilie-iunie, incasarile au scazut cu 7% fata de trimestrul al doilea al anului trecut, pana la 21 de milioane de dolari, se mentioneaza in raportul financiar al companiei.

Rezultatele sunt puse pe seama conditiilor dificile de pe piata farma locala, pe fondul reglementarii preturilor, a lichiditatii reduse, dar si a deprecierii leului fata de dolar. “Cu toate acestea, compania continua sa fie in fruntea companiilor producatoare de medicamente eliberate fara reteta, clasandu-se pe locul al 7-lea in clasamentul general”, potrivit raportului Ranbaxy.

La nivel de grup, compania a inregistrat in prima jumatate a anului vanzari nete de 682 milioane de dolari, ceea ce indica o scadere cu 9%m, si un nivel al EBITDA (castigul inainte de plata dobanzilor, impozitelor, includerea deprecierii si a amortizarii) de 9 milioane de dolari.

“Dificultatile economiei globale si cele de pe piata farmaceutica au continuat si in cel de-al doilea trimestru, ceea ce a afectat nivelul de lichiditate si cererea”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Atul Sobti (foto), CEO-ul Ranbaxy Laboratories.
Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Romania, pregatita sau nu de razboi? Care sunt gaurile din piata farma