“Costuri mai mici - acesta este rezultatul de care clientii nostri vor beneficia odata cu implementarea Q-Box, cea mai performanta solutie in domeniul reducerii costurilor cu consumul de combustibil. Un alt rezultat foarte important se refera la protectia mediului: cantitatea de CO2 emisa in atmosfera in procesul tehnologic va scadea proportional cu cresterea caldurii recuperate si implicit scaderea consumului de combustibil”, declara Sebi Vasilescu (foto), CEO Q-Power.

Implementarile au inceput deja pentru Lemarco si Alkaloida, urmand ca in septembrie 2009 Q-Power sa inceapa implementarea solutiei integrate pentru obtinerea reducerii costurilor de producere a energiei care va fi furnizata catre Electrocentrale Oradea.

“Daca instalatiile vor functiona la capacitatea estimata, Electrocentrale Oradea va economisi, in termeni concreti, 27.000 de gigacalorii in fiecare an. Practic, CET Oradea nu cheltuie fonduri speciale pentru solutia Q-Box, ci o achita treptat, din economia de combustibil pe care o realizeaza datorita Q-Box", adauga Vasilescu.

Proiectul se va derula in perioada 2009 - 2013, valoarea contractului recent semnat, de tip ESCO, ridicandu-se la aproape 3 milioane euro.

Q-Power, parte a RTC Holding, reuneste activitati de productie si distributie a solutiilor pentru eficientizarea consumului de energie. In prezent, Q-Power are peste 35 de clienti si mai mult de 125 de solutii implementate sau in curs de implementare in Romania, Polonia, Ungaria, Turcia si Germania.

Dupa o investitie initiala cumulata de peste 10 mil. euro, Q-Power tinteste o expansiune globala - atat in productie, cat si pentru distributie - si un rulaj de 1 miliard euro in urmatorii 5 ani.

RTC Holding, unul dintre cele mai mari grupuri de retail, distributie si servicii din Romania are in prezent noua divizii: Diverta (retail de carte, jocuri video, muzica, film, IT si papetarie), Rafar (retail haine, incaltaminte si cosmetice in franciza), Proffice (distributie de produse office), Ramiro (distributie de carte, media si jucarii), Sistec (dezvoltare si integrare solutii software), TCE-Curiero (cargo, curierat), Flaro (productie subansamble de plastic, mobilier si produse de birou), Rimobi (dezvoltari si proprietati imobiliare) si respectiv Sebra (francize din industria ospitalitatii).