Hipermarketurile Pic: Afaceri de 54,7 mil. euro in S1

Operatorul roman de hipermarketuri Pic, controlat de fratii Cornel si Ilie Penescu, a inregistrat in primele sase luni ale anului o cifra de afaceri de 230 de milioane de lei (54,7 milioane de euro). Compania trece printr-un proces de restructurare pentru a rezista crizei economice.
“Cifra de afaceri a grupului PIC la finele anului 2008 a fost de aproximativ 600 mil RON, cu 60% mai mult fata de cea inregistrata in 2007. In primul semestru din 2009, PIC a realizat o cifra de afaceri de 230 mil Ron. In prezent, grupul PIC are peste 2000 de angajati si opereaza o retea de 5 hipermarketuri in orasele Pitesti, Craiova, Calarasi, Braila si Oradea”, se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

“Ceea ce este fundamental in aceasta perioada de constrangeri financiare tranzitorii, dar apasatoare, este un acord corect cu partenerii nostri de afaceri (furnizorii, angajatii, bancile)”, a declarat Dragos Stancu, directorul general al Pic – Divizia Hypermarket, adaugand ca se asteapta ca in cateva luni situatia sa revina la normal.

“In contextul crizei economice generale cu care se confrunta in prezent toti jucatorii din economia romaneasca si din cea globala, reteaua de hipermarketuri PIC resimte, ca si celelalte companii din retail, presiunile unei piete aflate in recesiune, in care scaderea consumului a condus la nevoia de transformare a afacerii prin restructurarea activitatilor si a personalului”, se mentioneaza in comunicatul de presa emis de companie.

Reprezentantii companiei au mai precizat ca, spre deosebire de concurentii sai (cei mai mari jucatori din comertul roman sunt companii multinationale precum Metro Cash & Carry – Germania, Carrefour – Franta, Selgros Cash & Carry – Germania), Pic nu beneficiaza de suportul unor retele globale “si de aceea Statul ar trebui sa ajute mai mult in rezolvarea problemelor firmelor romanesti”.

Potrivit unor informatii recente, compania detinuta de fratii Penescu ar avea mai multe datorii catre partenerii sai de afaceri, fiind chiar in pericol de faliment.

Cititi Pic, grupul controlat de Penescu, aproape de faliment.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri