“Cel mai probabil, vom reusi sa terminam cel de-al doilea magazin din Bucuresti pana la 15 august. Asa ne-am propus initial si deocamdata suntem in termen”, spune Marioara Dospinescu, asistent marketing in cadrul Dedeman.

Magazinul este amplasat pe un teren de 25.000 de metri patrati, din zona Valea Cascadelor (Militari), si va avea o suprafata construita de 14.500 de metri patrati. Terenul a fost achizitionat anul trecut, in parteneriat cu Selgros.

Locatia va necesita o investitie de cinci milioane de euro, excluzand costul terenului si primul stoc de marfa, evaluat la 3-4 milioane de euro.

Primul magazin Dedeman din Bucuresti, aflat pe Soseaua Giurgiului, a fost inaugurat la sfarsitul lunii aprilie, in urma unei investitii de 12 milioane de euro, incluzand si pretul terenului.

In afara celor doua magazine din Bucuresti, retailerul de bricolaj a deschis in acest an si doua locatii in Buzau si Iasi. Suma totala alocata de fratii Paval pentru extinderea Dedeman in 2009 se ridica la 32 de milioane de euro.

Strategia companiei vizeaza ca pana in 2015 reteaua sa ajunga la 30 de centre comerciale si la o cifra de afaceri de 500 de milioane de euro.

Anul viitor, reteaua de retail se va extinde cu inca patru magazine, numele oraselor in care urmeaza sa fie amplasate noile unitati nefiind deocamdata publice.

Avand in vedere ca investitia medie in deschiderea unui magazin este de aproximativ 5 milioane euro, suma totala pe care o va aloca Dedeman in 2010 doar pentru constructia noilor unitati va depasi 20 de milioane de euro.

Grupul Dedeman, care cuprinde trei divizii - constructii, automobile, camioane -, a inregistrat o cifra de afaceri consolidata de 265 de milioane de euro in 2008, in crestere cu 35% fata de anul trecut.

In primul trimestru al acestui an, vanzarile retelei Dedeman au inregistrat o scadere de cateva procente fata de perioada similara a lui 2008, atat in volum, cat si in valoare, din cauza declinului cererii de materiale de constructii.

Grupul Dedeman a fost infiintat in 1992 si are circa 3.000 de angajati la nivel national. Principalii concurenti ai Dedeman sunt Hornbach (Germania), Praktiker ( Germania), Bricostore (Franta) si BauMax (Austria), precum si reteaua de magazine Ambient Sibiu.