LukOil Romania, dupa primul semestru: Pierderi de 4,4 mil. dolari si o cifra de afaceri injumatatita

Compania petroliera LukOil Romania, membra a grupului LukOil, a avut in primul semestru pierderi de 4,4 milioane dolari, din cauza diferentei de curs valutar, iar cifra de afaceri a scazut la jumatate, a declarat directorul general al companiei, Constantin Tampiza.
In primele sase luni din 2008, LukOil inregistrase un profit net de 11,9 milioane dolari.

Alti factori care au dus la aceste rezultate sunt vulnerabilitatea pietei, precum si ieftinirea carburantilor timp de cateva luni, a mai spus Tampiza, care a precizat ca nu se pot face estimari in ceea ce priveste rezultatele din cel de-al doilea semestru sau la nivelul intregului an.

"In Romania, este periculos sa faci estimari, pentru ca nu stim cat de adanca va fi criza. Situatia economica ne-a mancat", a afirmat Tampiza, citat de NewsIn.

De asemenea, volumele vandute au scazut cu 10%, de la cele 701.616 tone vandute in primul semestru din 2008.

Totodata, cifra de afaceri a companiei pe primele sase luni din 2009 a scazut cu mai mult de jumatate, de la 1,035 miliarde dolari pe primul semestru din 2008, la 529 milioane dolari, din cauza scaderii pretului barilului de petrol, a adaugat directorul general al companiei.

Grupul petrolier LukOil, al doilea mare producator din Rusia, este prezent pe piata romaneasca prin subsidiara LukOil Romania, care detine peste 300 de benzinarii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri