Compania petroliera LukOil Romania, membra a grupului LukOil, a avut in primul semestru pierderi de 4,4 milioane dolari, din cauza diferentei de curs valutar, iar cifra de afaceri a scazut la jumatate, a declarat directorul general al companiei, Constantin Tampiza.
In primele sase luni din 2008, LukOil inregistrase un profit net de 11,9 milioane dolari.

Alti factori care au dus la aceste rezultate sunt vulnerabilitatea pietei, precum si ieftinirea carburantilor timp de cateva luni, a mai spus Tampiza, care a precizat ca nu se pot face estimari in ceea ce priveste rezultatele din cel de-al doilea semestru sau la nivelul intregului an.

"In Romania, este periculos sa faci estimari, pentru ca nu stim cat de adanca va fi criza. Situatia economica ne-a mancat", a afirmat Tampiza, citat de NewsIn.

De asemenea, volumele vandute au scazut cu 10%, de la cele 701.616 tone vandute in primul semestru din 2008.

Totodata, cifra de afaceri a companiei pe primele sase luni din 2009 a scazut cu mai mult de jumatate, de la 1,035 miliarde dolari pe primul semestru din 2008, la 529 milioane dolari, din cauza scaderii pretului barilului de petrol, a adaugat directorul general al companiei.

Grupul petrolier LukOil, al doilea mare producator din Rusia, este prezent pe piata romaneasca prin subsidiara LukOil Romania, care detine peste 300 de benzinarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri