AVAS va propune Guvernului o lista de 16 societati unde se vor face disponibilizari colective de personal * Printre acestea se afla Tractorul si Rulmentul Brasov, Terom Iasi, Electroputere Craiova si Laminorul Braila * Numai de la societati din Iasi ar putea fi concediati aproape 2000 de angajati
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va propune Guvernului o lista de 16 societati care urmeaza sa efectueze concedieri colective de personal, printre aceste unitati figurand uzinele Tractorul, Electroputere, Rulmentul si Terom, au declarat pentru Mediafax surse din AVAS. Pe lista societatilor comerciale care vor proceda la concedieri colective se afla Electroputere Craiova, Rulmentul Brasov, Terom Iasi, Tractorul Brasov, Laminorul Braila, Metalurgica Aiud, Moldoplast Iasi, Nitrotrans Fagaras, Nicolina Iasi, Nitrofertilizer Fagaras, Uzina de Valorificare a Cenusilor de Pirita Turnu Magurele, Nitroexplosives Fagaras, Abrom Barlad, Nitrocontrol Fagaras, Centrul de Cercetari pentru Antibiotice Iasi si Nitroservice Fagaras.

Conform OU 8/2003, lista societatilor comerciale si regiilor autonome care pot efectua concedieri colective se decide prin hotarare a Guvernului, iar numarul de persoane care beneficiaza de masurile de protectie sociala, precum plati compensatorii, este stabilit prin programele de restructurare sau reorganizare ale unitatilor respective.

La sfarsitul saptamanii trecute, deputatul liberal Relu Fenechiu a anuntat, la Prefectura Iasi, ca un sfert dintre angajatii care vor intra in somaj provin de la patru societati din localitate, respectiv de la uzinele Terom (de unde ar urma sa fie concediati 1800 de salariati), Nicolina (700 de angajati), Moldoplast (200 de persoane) si Antibiotice (16 salariati).El a precizat ca 1600 de persoane dintre acesti angajati vor primi plati compensatorii.

Tractorul, Rulmentul si Electroputere sunt cele trei mari companii ramase in visteria statului. In cadrul negocierilor cu FMI, autoritatile de la Bucuresti s-au angajat sa privatizeze sau sa lichideze, in acest an, cele trei companii. Vanzarea Tractorul Brasov se negociaza in aceste zile cu indienii de la Mahindra&Mahindra. Firma indiana are o gama larga de activitati si produce atat tractoare, cat si automobile.

Pentru Rulmentul Brasov au fost depuse, recent, doua oferte, din partea unor investitori romani. Este vorba despre societatea Rulmenti Barlad si un consortiu format din firmele Industrial GP Bucuresti si Uzuc Ploiesti. Cat priveste Electroputere Craiova, in vara acestui an AVAS anunta ca printre investitorii care si-au expimat interesul pentru achizitia societatii se afla, printre altii, Siemens SRL Romania, Horvath Holding Investment Ungaria si consortiul format din firmele grecesti Dab Ltd si Electromec.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri