"In prezent, purtam negocieri cu mai multe banci, intre care BCR, Raiffeisen Bank Romania si Banca Transilvania, pentru un credit cumulat de 400.000 euro. Intentionam sa ne triplam numarul de statii proprii, de la zece cate avem in prezent, la 30, pana la finele anului urmator", a precizat George Sava, citat de NewsIn.

Directorul general al companiei a mai spus ca statiile se vor afla pe terenuri inchiriate, iar necesarul de investitie pe fiecare statie este de 20.000 euro.

In ceea ce priveste evolutia pietei de GPL in acest an, Sava considera ca este foarte greu sa faci previziuni, dar spera ca piata sa creasca in cea de-a doua parte a anului, mai ales ca pretul litrului de GPL este la jumatate fata de cel al benzinei si motorinei.

"Totodata, in contextul actual al eforturilor depuse de guvernele europene pentru protectia mediului si reducerea emisiilor poluante, speram ca si guvernul Romaniei, la fel ca alte state din Uniunea Europeana, sa incurajeze utilizarea GPL-ului, avand in vedere ca acesta este un carburant ecologic, mult mai putin poluant decat benzina si motorina, cu efect direct in reducerea poluarii", a spus reprezentantul Inter-Gas Trading.

De asemenea, Inter-Gas Trading a vandut in primele sase luni 1500 tone GPL, cu circa 70% mai mult fata de cele 900 tone vandute in perioada similara a anului trecut. "La cele 1500 tone vandute in primul semestru din acest an, se adauga alte 550 tone vandute numai in luna iulie", a afirmat George Sava.

Directorul general al Inter-Gas Trading estimeaza totodata pentru acest an o cifra de afaceri de 12 milioane lei, cu circa 66,6% in crestere fata de cifra de afaceri din 2008, cand fusese 7,2 milioane lei.

"Referitor la rezultatele companiei din primul semestru al acestui an, acestea au fost sesizabil in crestere fata de cele din S1 2008. Veniturile au crescut de la doua milioane lei in semestrul I din 2008, la 4,8 milioane lei in perioada similara a acestui an, iar profitul net a crescut de sapte ori, de la 100.000 lei in primul semestru anul trecut, la 700.000 lei in S1 2009. Aceste rezultate s-au datorat in principal cresterii numarului de statii proprii puse in functiune in 2009, precum si cresterii numarului de statii partenere alimentate, chiar daca vanzarile unitare per statie au scazut cu circa 25-30%", a mentionat George Sava.

Inter-Gas Trading este o companie privata cu capital 100% romanesc, infiintata in 2005, iar obiectul sau de activitate il reprezinta distributia de GPL. Compania detine zece statii proprii si alimenteaza alte 25 de statii. Carburantul este achizitionat de la rafinariile principalilor jucatori pe piata petroliera din Romania, Rompetrol, Petrom si LukOil.