Testele sondei Lugovaya-1 confirma descoperiri atat de gaze, dar si de titei, iar productia inregistrata este de aproximativ 6.500 bep/zi din trei straturi.
Petrom, cel mai mare producator de petrol si gaze din Europa de Sud Est, confirma descoperiri atat de gaze, cat si de titei pe sonda de explorare Lugovaya-1. Sonda este inclusa in licenta Kamenski in regiunea Saratov (Rusia).

Sonda Lugovaya-1 a fost forata la o adancime de 3.882 m. Primele teste sunt foarte incurajatoare, aratand o rata de productie de peste 2.500 bbl/zi titei usor intr-unul dintre straturi; doua formatiuni de gaze au produs impreuna 550.000 mc/zi gaze precum si 75 mc/zi de condensat (4.000 bep/zi).

"Acest succes de explorare si in special ratele ridicate de productie sunt foarte incurajatoare si confirma conceptele dezvoltate in parteneriat cu colegii nostri din Rusia, de catre o echipa mixta de geologi”, spune Johann Pleininger, membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru Explorare si Productie.

Petrom a intrat in Rusia in 2006 prin achizitia a unui pachet majoritar de 74,9% din Ring Oil Holding & Trading Ltd. si a explorat impreuna cu actionarul minoritar opt blocuri de explorare in regiunea Saratov, localizata la aproximativ 1.000 km sud-est de Moscova si doua in zona Komi, la aproximativ 1.200 km nord-est de Moscova.

Incepand cu 2006, Ring Oil a achizitionat, procesat si interpretat peste 6.000 km de date seismice 2D in aceste doua regiuni si a forat si testat patru sonde de explorare in licentele Saratov.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri