Petrom, cel mai mare producator de petrol si gaze din Europa de Sud Est, confirma descoperiri atat de gaze, cat si de titei pe sonda de explorare Lugovaya-1. Sonda este inclusa in licenta Kamenski in regiunea Saratov (Rusia).

Sonda Lugovaya-1 a fost forata la o adancime de 3.882 m. Primele teste sunt foarte incurajatoare, aratand o rata de productie de peste 2.500 bbl/zi titei usor intr-unul dintre straturi; doua formatiuni de gaze au produs impreuna 550.000 mc/zi gaze precum si 75 mc/zi de condensat (4.000 bep/zi).

"Acest succes de explorare si in special ratele ridicate de productie sunt foarte incurajatoare si confirma conceptele dezvoltate in parteneriat cu colegii nostri din Rusia, de catre o echipa mixta de geologi”, spune Johann Pleininger, membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru Explorare si Productie.

Petrom a intrat in Rusia in 2006 prin achizitia a unui pachet majoritar de 74,9% din Ring Oil Holding & Trading Ltd. si a explorat impreuna cu actionarul minoritar opt blocuri de explorare in regiunea Saratov, localizata la aproximativ 1.000 km sud-est de Moscova si doua in zona Komi, la aproximativ 1.200 km nord-est de Moscova.

Incepand cu 2006, Ring Oil a achizitionat, procesat si interpretat peste 6.000 km de date seismice 2D in aceste doua regiuni si a forat si testat patru sonde de explorare in licentele Saratov.